KOŽA

Ten vam se pogoršao od kada ste na moru? Otkrijte kako se riješiti prištića!

Znamo kako spriječiti upalne procese na koži!

Gotovo svake godine događa se isti scenarij; na odmor dolazimo puni elana, spremni na maksimalno uživanje i izležavanje na plaži te upijanje baš svake zrake sunca kako bi naš ten bio još bolji, da bi svega nekoliko dana nakon samog dolaska naše lice bilo prepuno sitnih prištića. Brojni su razlozi zašto barijera kože može biti narušena, a u nastavku teksta smo izdvojili one najčešće!

Umjesto prekrasnog, preplanulog tena nerijetko nas na godišnjem odmoru dočeka lice prepuno prištića i začepljenih pora. Kombinacija mora i sunca nerijetko zna biti pogubna za samu bariju kože, a koja na istu reagira brojnim upalnim procesima. Sitni crveni prištići najčešće se na licu javljaju kao odgovor na preteški SPF koji nanosimo na kožu ili na samo ulje za sunčanje čije su formule nerijetko preteške za kožu lica. Također, ljeti se češće i znojimo, pogotovo na plaži te nemamo baš običaj redovito prati kožu lica umivalicama koje će spriječiti da taj znoj ulazi u poru kože i na posljetku ju i začepi. Češće pranje kože lica ljeti trebala bi biti navika ako želite sačuvati zdrav i blistav ten bez nepravilnosti, stoga uvijek sa sobom nosite na plažu nježnu umivalicu te isperite kožu nakon svakog izlaska iz mora.

Nadalje, ne zaboravite jednom do dva puta tjedno staviti na lice hranjivu masku, najbolju onu na bazi gline kako biste pružili dubinski detoks koži. Hidratacija je također ključna u ljetnim mjesecima te učestala pojava prištića na licu može biti crveni alarm da koži nedostaje tekućine. U svoju skincare rutinu uvrstite hranjivu kremu ili serum koji će kožu hidratizirati u svim njezinim slojevima te smanjiti pojavu upalnih procesa!

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% Tretman za njegu lica

Skintegra glinena maska za lice

Neutrogena Oil-Free Acne Wash Pink Grapefruit Facial Cleanser

Avene Cleanance Comedomed Anti-Imperfections Concentrate

Kiehl's Breakout Control Targeted Acne Spot Treatment

Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA tekući piling

Foto: Instagram, Paula's Choice, Kiehl's, Avene, Neutrogena, Skintegra, The Ordinary
Objavljeno: 04.08.2022. u 11:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p