KOŽA

Top proizvodi za njegu ruku koji su sada 'must have'

Očuvajte predivne ruke i nokte
Ruke su najizloženije stresu vremenskih uvjeta i čestom pranju pa se zbog toga mogu lako isušiti ili oštetiti. Upravo zato je uz njegu kože lica i tijela, važno je obratiti pozornost i na njegu ruku. Kako bi se održale njegovane i lijepe ruke, važno je kontinuirano koristiti proizvode za njegu i zaštitu kože jer povremeno korištenje vrlo vjerojatno neće dati jednako dobre rezultate.

Prvi korak u njezi ruku je korištenje dobrog sapuna koji neće isušiti kožu, pogotovo prilikom čestog pranja. Potom je preporučljivo nanijeti kremu za ruke, tijekom dana odličan su izbor brzoupijajuće kreme koje ne maste ruke kako bi nesmetano mogli nastaviti sa svojim danom. S obzirom na to da su ruke izložene suncu praktički tijekom cijele godine, kao i lice, neizostavan korak je nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom. U tom slučaju mogu se koristiti SPF-ovi koji se inače koriste na tijelu ili na licu, potrebno ih je reaplicirati kod dužeg izlaganja kože suncu. 

Neutrogena Hydro Boost Hand Gel Cream, Bioderma Atoderm Mains&ongles

Noćna obnova kože ruku
Večernja njega ruku može biti nešto duža i kompleksnija kako bi se koža tijekom noći što bolje obnovila i hidratizirala. Nekoliko puta tjedno korisno je napraviti piling ruku, on može biti mehanički piling koji se koristi na tijelu, kemijski piling kiselinama ili enzimski piling. Na taj način s površine će se otkloniti mrtvi sloj suhe kože, a proizvodi za njegu bolje će djelovati. Nakon pilinga na kožu se nanosi krema, u ovom slučaju može biti nešto više bogata i hranjiva da bi se koža dubinski hidratizirala. Osobe jako suhe kože mogu preko kreme nanijeti ulje po odabiru ili proizvod poput vazelina kako bi spriječili gubitak vode iz kože. Na kraju, oni koji žele što bolji učinak proizvoda, mogu obući bijele pamučne rukavice koje se mogu pronaći u ljekarnama. 

Melem Cold Cream Nourishing Hand Cream, L'Occitane Karite Hand Cream
 
Veliki dio njege ruku obuhvaća i njega noktiju i zanoktica jer njihovo isušivanje može uzrokovati pucanje kožice i noktiju. U tom slučaju vrlo su korisni proizvodi poput krema ili ulja za zanoktice koji će pružiti dodatnu njegu i uljepšati cjelokupni izgled ruku. Također mogu pomoći i boljem zdravlju noktiju. Koristan trik kod oštećene kože je upotreba takozvanih "cica" krema poput La Roche Posay Cicaplasta ili Avene Cicalfate koje će ubrzati proces obnove kožne barijere. 

Essie Apricot Nail&Cuticle Oil

Foto: Instagram, Neutrogena, Bioderma, Melem, L'Occitane, Essie
Objavljeno: 06.02.2024. u 10:52
Tagovi: nokti, njega, beauty, ruke

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p