KOŽA

Treba li kožu lica preko noći ostaviti bez ijednog proizvoda za njegu?

Jesu li nam uopće potrebni noćni skincare tretmani?

Moram priznati kako na mojoj kozmetičkoj polici gotovo da i nema više mjesta za neki novi skincare proizvod, što i ne iznenađuje previše, budući da beauty tržište postaje svakim danom sve bogatije nekom novom mazalicom, koja mojoj znatiželji jednostavno ne daje mira. Također stanje moje kože lica poprilično varira, pa tako unatoč temeljitoj njezi, zna se dogoditi da izgled same kože i nije baš najbajniji, a sigurna sam da to iskustvo dijele i sve druge žene. Vrlo često čujem kako pak naše bake nisu imale toliko kompliciranu skincare rutinu, kako zapravo taj pojam nije niti postojao do nedavno te da je lice bilo sasvim dovoljno očistiti sapunom kako bi ono bilo savršeno, pa čemu onda tolika potreba za višeminutnim stajanjem ispred zrcala?

Činjenica jest kako su se vremena poprilično promijenila te je naš životni tempo toliko užurban, toksičan i stresan, a sve se to odražava na izgled naše kože lica. Upravo ovaj trend iznjedrio je potrebu poprilično dugačke skincare rutine i to s naglaskom na onu noćnu - periodu u kojem se naše tijelo oporavlja od svih oštećenja tijekom dana. Prirodna regeneracija kože omogućava da se svakoga jutra probudimo sa svježim izgledom lica, no može li koža sama prolaziti kroz taj proces?

Također se vrlo često zna čuti kako krema ne zna da li je dan ili noć, što i je u jednu ruku točno, no ono što je važno zapamtiti jest da krema možda ne zna, ali naša koža itekako zna. Kožu tijekom dana, osim svojim životnim tempom, gušimo i raznovrsnim proizvodima, od skincare pa do make upa, pa se tako mnogi odluče ostaviti ju preko noći bez ikakvog proizvoda, kako bi ona mogla slobodno disati, no koži je ipak potrebna pomoć da bi se ona obnovila, bez da pri tome izgubi vlagu.

Znanstveno je dokazano kako se koža regenerira u periodu između 23 i 4 sata te je u tom periodu povećana proizvodnja kolagena, stoga je proizvode za njegu potrebno nanijeti nekoliko sati prije nego što proces obnove krene. Noćne kreme idealne su kao podrška procesu obnavljanja kože te vrlo uspješno nadoknađuju transdermalni gubitak vode, a u nastavku smo izdvojili one najbolje!

Estée Lauder Revitalizing Supreme+ Night Intensive Restorative Cream

Biotherm Skin Oxygen Night Cream

Neutrogena Rapid Wrinkle Repair Night Moisturizer

Caudalie Resveratrol Lift Night Infusion Cream

Hada Labo Tokyo Overnight Treatment Cream

Foto: Instagram, Estee Lauder, Biotherm, Neutrogena, Caudalie, Hada Labo
Objavljeno: 10.03.2020. u 10:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p