KOŽA

Trik koji uklanja prištiće s lica je nešto o čemu se ne prestaje pričati!

TikTok trik o kojem ipak trebate razmisliti dvaput!

Društvene mreže već odavno nisu samo galerija lijepih fotografija i isječci naših privatnih života, već su uvelike postale i prava riznica kada su beauty savjeti u pitanju. Ponekad je riječ o trikovima koje je najbolje izbjegavati u širokom luku, dok s druge strane postoje oni koje se svakako isplati probati!

Iako je ljeto već odavno iza nas, o jednom neobičnom beauty triku se i dalje ne prestaje pričati. Riječ je o #seasalt tretmanu, koji je na popularnoj društvenoj mreži TikTok do sada pregledan više od 70 milijuna puta. O čemu je točno riječ? Sigurni smo kako ste primijetili da je u ljetnim mjesecima vaš ten puno pročišćeniji i ujednačeniji, a to najviše možemo zahvaliti morskoj soli koja kao takva isušuje prištiće i akne te nerijetko služi kao kakav nježan piling lica. Upravo je to potaknulo beauty entuzijaste da kreiraju kućni tretman, odnosno sprej koji se sastoji od vode i morske soli. Brojni videi na TikToku prikazuju kako je za čist i zdrav izgled kože lica sasvim dovoljno poprskati kožu ovim sprejem dva puta dnevno.


 

S druge strane, ako se vodimo činjenicama koje su utemeljene na znanosti, ovakav sprej može biti koristan u smanjivanju eventualnih nepravilnosti, no nikako nije dugoročno rješenje u borbi protiv akni i prištića. Također, ono što može rezultirati dugoročnim korištenjem ovog spreja iz kućne radinosti jest dubinski isušena koža, a koja će se kasnije teško obnoviti. Zaključak je zapravo vrlo jasan, a to je da iako se rezultati ovoga trika mogu primijetiti na koži, riječ je zapravo o pilingu i protuupalnom efektu, ali koji dugoročno ne stvara neku značajnu razliku u njezi kao što to rade prikladni skincare proizvodi!

Foto: Instagram
Objavljeno: 06.10.2021. u 14:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p