KOŽA

Trik s kojim će koža na rukama biti meka i glatka!

Njega koja je ovih dana itekako potrebna!

Redovito i temeljito pranje ruku dio je naše osnovne higijene, a koja je ovih dana postala važnija no ikada. Tako se uhvatimo kako u danu bezbroj puta peremo ruke, trljajući ih sapunom toliko da smo u potpunosti sigurni da na njima nema korona virusa, a što za posljedicu ostavlja naše ruke poprilično suhima!

Osjećaj zatezanja, peckanja, pucanje kože i njezina suhoća najbolje opisuju trenutno stanje naših ruku. Njihovo učestalo i pravilno pranje od 20 sekundi sada je potrebnije no ikada, a u skladu s time ovom osjetljivom djelu kože, nužno je pružiti i odgovarajuću njegu, kako bi se koža što brže i uspješnije oporavila. Zima je period kada se uglavnom sjetimo svojim rukama pružiti toliko potrebnu hidrataciju, stoga ovu stečenu naviku trebamo nastaviti prakticirati i tijekom cijele godine ako želimo nježan i njegovan izgled ruku.

Tako čim izađete iz kade ili tuša, hidratizirajte ruke svojom standardnom kremom što je prije moguće jer će vam to pomoći zadržati vlagu koja je koži potrebna. Sjajan trik je i nanošenje maske za ruke, pa tako nanesite obilan sloj standardne kreme i na ruke navucite male plastične rukavice. Idealne su one rukavice koje dobijete u pakiranju s bočicom boje za kosu. Ovu masku ostavite da djeluje pola sata, a višak otklonite maramicom ili ručnikom.

Također umjesto standardne kreme, djelovanje ove maske možete poboljšati korištenjem sastojaka koje sigurno imate u svojoj kuhinji. Kada su vam ruke još mokre, nanesite mješavinu jedne jušne žlice meda i maslinovog ulja te ponovite cijeli postupak s plastičnim rukavicama. Ruke su nakon ovog tretmana nahranjene i njegovane, a koža obnovljena!

Objavljeno: 29.03.2020. u 10:16
Tagovi: rukavice, koža, ruke

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p