KOŽA

Trikovi naših baka za besprijekoran izgled kože lica

Kako su njegovale kožu naše bake?

Složit ćete se da svijet u kojem su živjele naše baka i tempo kojim živimo mi je totalno neusporediv. Život je bio težak, ali i nekako usporeniji i mirniji, dok se danas neprestano nalazimo u utrci s vremenom te stalno imamo osjećaj da ništa ne stižemo. Osim načina života i njega kože lica bila je poprilično drugačija; nije bilo toliko kozmetičkih proizvoda u ponudi te smo se za ljepotu kože mogli uzdati jedino u 'vlasito kljuse' i tradicionalne recepte koji su zaista bili prava mala riznica korisnih beauty savjeta.

Također, ono što je naočigled vidljivo oku jest to da naše bake nekako imaju manju problematiku kada je zdravlje kože lica u pitanju te su bore manje izražene, dok je koža meka, puna i podatna. Jedan od razloga jest to što nisu puno eksperimentirale s kozmetičkim proizvodima te su točno znale što stavljaju na svoju kožu. Manje kemije, manje miksanja raznih preprata i okrenutost ka prirodi najbolje opisuje skincare rutinu koju su naše bake dijelile. Također, postoji i nekoliko tradicionalnih recepata za besprijekoran izgled kože lica, a mi smo 3 najbolja izdvojili u nastavku:

Maska za bore

Za ovu masku potrebna vam je jedna žlica ječmenog brašna, a zatim dodajte bjelanjak i malo meda. Na čistu kožu lica, prije spavanja, debelo namažite na mjestima gdje su bore i prekrijte masku maramom. Ujutro blazinicom umočenom u mlako mlijeko očistite lice, a zatim isperite toplom vodom, a potom hladnom zbog bolje cirkulacije. Koža će biti blistava i meka na dodir!

Nježno tretiranje kože lica


Jeste li znali da trljanjem kože lica možete prouzrokovati pucanje kapilara na koži? Kremu nanosite na lice dva puta dnevno i to odozdo prema gore kako biste licu istovremeno pružili facelifting masažu, ali ne zaboravite niti područje vrata koje prvo pokazuje znakove starenja!

Čišćenje lica sapunom

Većina baka će se složiti da je sapun najbolja umivalica za kožu lica, no ono što je važno napomenuti jest to da je većina sapuna bilo ručno rađeno i to od provjerenih, clean sastojaka, pa je tako i mogućnost za iritacije ili isušivanje kože lica bilo svedeno na minimum. Ako imate priliku napraviti domaći sapun, onda ga definitivno testirajte i u njezi kože lica, samo ju nemojte zaboraviti nahraniti hidratantnom kremom nakon čišćenja!

Foto: Instagram
Objavljeno: 08.06.2023. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p