KOŽA

Trikovi zahvaljujući kojima ćete brijati noge mnogo rjeđe

Za glatku i meku kožu nakon depiliranja

Imati glatku i meku kožu nedostižan je san mnogih žena, pogotovo u periodu visokih temperatura kada je veliki dio kože izložen znatiželjnim pogledima. Iako je brijanje britvicom i dalje mnogim ženama broj jedan odabir u uklanjanju dlačica s tijela, ova metoda može biti učinkovitija ako se primjenjuju korisni trikovi koji će pospješiti same rezultate depiliranja.

Depilacija nogu britvicom može biti učinkovita i pružiti glatke rezultate ako se pravilno izvodi. Ono što je važno napraviti prije same depilacije jest tuširanje ili kupanje s toplom vodom kako bi se otvorile pore i omekšala koža. Također možete upotrijebiti piling kako biste uklonili mrtve stanice kože i spriječili urastanje dlačica. Nadalje, odaberite kvalitetnu britvicu s oštrim oštricama. Staru ili tupu britvicu zamijenite novom kako biste dobili glatki rezultat i izbjegli iritaciju kože. Jednako važan je i odabir proizvoda za brijanje, stoga birajte kvalitetan gel ili pjenu kako biste omekšali dlačice i stvorili glatku površinu za lakše klizanje britvice. Izaberite proizvod koji je prikladan za vaš tip kože!


Brijanje nogu najbolje je obaviti nježnim pokretima britvice niz rast dlačica. Ako idete suprotno ili bočno, može doći do iritacije i urastanja dlačica. Važno je napomenuti da ne pritišćete britvicu previše jako na kožu jer to može uzrokovati iritaciju ili posjekotine. Umjesto toga, lagano klizite britvicom niz kožu. Tijekom brijanja, redovito isperite britvicu pod toplom vodom kako biste uklonili nakupljenu dlaku i gel za brijanje. To će osigurati bolje klizanje britvice i spriječiti začepljenje oštrica.

Njega nakon depilacije jednako je važna, stoga nanesite hidratantnu kremu ili losion na kožu kako biste je umirili i hidratizirali. To će smanjiti mogućnost iritacije i osigurati da vaše noge ostanu glatke i njegovane.

Foto: Instagram
Objavljeno: 30.05.2023. u 09:42

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p