KOŽA

Ulje ili krema za njegu kože lica: Koji proizvod odabrati za skincare rutinu?

Pitanje koje ste si sigurno barem jednom postavili
Unazad nekoliko godina uvelike je prisutan trend njege kože lica uljem kao završni korak skincare rutine, čime se zamjenjuje klasična krema za lice. Brojni su benefiti korištenja ulja u svakodnevnoj skincare rutini, a koji proizvod odabrati za njegu kože između ulja i kreme, saznajte u nastavku teksta!

Odabir između ulja i kreme za njegu kože lica najčešće ovisi o vašem tipu kože, preferencijama, ali i ciljevima same njege kože. Prvo i ono najvažnije, dobro razmotrite svoj tip kože lica, pa ako imate suhu kožu, ulje može biti bolji odabir jer će pružiti dodatnu hidrataciju i zaštitu. Ako pak imate masnu kožu, krema s laganim ili matirajućim teksturama može biti bolja opcija kako biste izbjegli stvaranje dodatne masnoće.

Što želite postići s vašom skincare rutinom?

Ako želite dodatnu hidrataciju i zaštitu, ulje će biti korisnije u odnosu na klasičnu kremu, dok će koži koja vodi borbu sa specifičnim nepravilnostima poput akni, tamnih mrlja ili bora više odgovarati kreme s aktivnim sastojcima kao što su retinol, hijaluronska kiselina ili vitamin C. Ulje se često koristi kao posljednji korak u večernjoj rutini njege kože jer u dnevnoj varijanti može biti teško primijeniti make up preko njega, pa će krema biti puno bolji odabir tijekom dana.

 

Nadalje, kod osjetljive kože lica važno je odabrati proizvod koji neće izazvati iritaciju ili alergijske reakcije. Krema formulirana za osjetljivu kožu može biti siguran izbor, ali postoje i ulja koja su jednako nježna prema osjetljivoj koži. Tijekom hladnijih mjeseci, suha koža može biti još dehidranija, pa biste mogli preferirati ulje za dodatnu hidrataciju. Najbolje je eksperimentirati s različitim proizvodima kako biste otkrili što najbolje odgovara vašoj koži. Također, možda će vam odgovarati kombinacija ulja i kreme, gdje koristite ulje za dodatnu hidrataciju i kremu za druge korake njege kože, no ono što je važno jest redovito njegovati svoju kožu lica kako biste održali njezino zdravlje, ljepotu i mladolik izgled!

Foto: Instagram
Objavljeno: 16.09.2023. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p