KOŽA

Uljni čistači lica koji vas sigurno neće razočarati

Rutina koja garantira besprijekoran izgled kože lica!

Njegovana i čista koža lica nešto je na čemu zavidimo Koreankama, koje su već uvelike poznate po svom besprijekornom tenu te u njihovim kozmetičkim torbicama mogu se pronaći inovativni proizvodi koji pospješuju izgled same kože. Pored sjajnih proizvoda, njihova svakodnevna skincare rutina zaista je impresivna jer nerijetko uključuje i do 19 različitih koraka, a dvostruko čišćenje lica nešto je što smo i sami počeli svakodnevno koristiti...

Kada je dvostruko čišćenje kože u pitanju, definitivno glavnu riječ imaju ulja za čišćenje kože lica. Iako nije riječ o proizvodu koji se tek nedavno pojavio na tržištu, bilo je potrebno određeno vrijeme da ga u potpunosti prihvatimo u svojoj svakodnevnoj njezi, a razlog za to je poprilično jednostavan; iz samog naziva uljni čistač možete zaključiti kako je riječ o proizvodu na bazi ulja, a što je mnogima alarmantno za korištenje u njezi kože lica jer vrlo često ulja percipiramo kao teška te jednim od uzroka zašto dolazi do čepljenja pora. No, s vremenom uljne formule postale su nešto sofisticiranije, pa ju svi tipovi kože mogu slobodno koristiti, čak i ona mješovita i problematična jer uklanjaju višak sebuma te njeguju suha područja kože.

Uljni čistači mogu biti itekako koristi u beauty rutini, pogotovo zato što efektivno skidaju make up i nataloženu nečistoću s lica, istovremeno zadržavajući vlagu i ne ostavljajući kožu isušenom. Nakon korištenja ovakvog tipa čistača koža je mekša i nježnija, a stalnim korištenjem možete poboljšati njezinu teksturu. Nekoliko kapi umasirajte u kožu, dodajte malo vode kako biste postigli emulziju i očistite temeljito lice. Također nije naodmet ovakvu rutinu upotpuniti i sa čistačem na bazi mlijeka, kako biste uklonili čestice prašine, znoja i bakterija, a u nastavku smo izdvojili uljne čistače koji će se pobrinuti da ostaci sebuma i make upa budu u potpunosti uklonjeni!

Kiehl’s Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil, Elizabeth Arden Ceramide Replenishing Cleansing Oil

Skintegra Atomic mikroemulzijski čistač za lice

Clinique Take The Day Off Cleansing Oil, Dermalogica Precleanse lagano ulje za čišćenje

Foto: Instagram, Clinique, Dermalogica, Skintegra, Kiehl's, Elizabeth Arden
Objavljeno: 13.02.2020. u 11:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p