KOŽA

Umjetne pjegice trenutno su gorući trend u svijetu make upa! Evo kako ih možete jednostavno napraviti!

Make up trend o kojem se ne prestaje pričati!

Sigurno ste primijetili kako se u posljednje vrijeme uvelike izmjenjuju standardi ljepote, pa tako nešto što smo možda promatrali kao nesavršenost, danas gledamo jednim sasvim drugačijim pogledom. Pravi primjer takvog trenda osnaživanja prirodnog izgleda i normalizacije kože je i prihvaćanje pjegica na licu, a koje su trenutno najveća inspiracija brojnih zaljubljenica u make upa!

Ne tako davno trudili smo se svim silama prikriti ih kako bi postigli savršeno ujednačen izgled kože i ten bez ijedne nepravilnosti, dok se danas trudimo te male estetske nesavršenosti staviti u prvi plan. To je posebno vidljivo kada govorimo o pjegicama, a koje su stvorile jedan posve nesvakidašnji trend - njihovo iscrtavanje. 'Faux freckles', odnosno lažne pjegice vrlo brzo su postale pravi hit na društvenim mrežama, pa tako i oni koji ih nemaju prirodno na koži, pronalaze poprilično kreativne načine za njihovo kreiranje. Pjegice je zapravo vrlo jednostavno iscrtati, a sve što vam je za to potrebno je dobra olovka za oči, tuš ili sjenilo, ovisno o tome kakav efekt želite postići. Ono što je važno jest prilagoditi njihov ton vašem tenu, boji kose i obrvama, pa tako sjenilo ili olovka za oči u nešto nježnijoj nijansi, pripomažu u stvaranju što prirodnijeg looka.

S druge strane tuš za oči sjajan je izbor za nešto izraženiji izgled, kao i dobra opcija ako imate masnu kožu jer će se s tušem pjegice duže na njoj i zadržati. Također njihovo iscrtavanje poprilično je jednostavno, pa ovisno o tome kakav izgled želite postići, toliko pjegica i crtate, a pokreti moraju biti kratki i što opušteniji. Kako bi što lakše kreirali ovaj gorući trend u svijetu make upa, u nastavku smo izdvojili jedan sjajan video koji će vas povesti kroz ključne korake u njihovom kreiranju!

Foto: Instagram
Objavljeno: 06.09.2021. u 14:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p