KOŽA

Zadnji korak svake manikure i pedikure zbog kojeg će nijanse trajati duže

Korak kojeg ne smijete preskakati u svojoj njezi noktiju!

Iako su omiljeni kozmetički saloni svoja vrata otvorili prije nekoliko tjedana, bilo iz straha ili nedostatak slobodnih termina, veliki dio nas i dalje lijepi izgled svojih noktiju ostavlja u vlastitim, amaterskim rukama. Ono što je potrebno za prekrasan izgled noktiju jest mirna ruka, ali i odgovarajući alat s kojim će kreiranje željenog izgleda biti mrvicu jednostavnije!

Danas pronaći inspiraciju za svoju sljedeću manikuru nije nikakav problem. Instagram je u posljednje vrijeme postao prava riznica prekrasne manikure i pedikure, stoga je potrebno jedino baciti se na posao. Općenito lijep izgled noktiju nije samo stvar trenda, već i osobne higijene, a koja može biti toliko šarmantna i kreativna, da poprima ulogu i modnog dodatka. Za početak nokte je potrebno detaljno očistiti, maknuti kožicu te ih oblikovati rašpicom za nokte kako bi lak mogao lijepo 'sjesti'. Ruke i stopala uvijek možete prije manikure ili pedikure namakati nekoliko minuta u mlakoj vodi u koju ćete staviti mrvicu morske soli kako biste što lakše uklonili mrtvu kožu i postigli željeni oblik nokta.

Nakon što se koža osušila, nanesite željeni lak za nokte te ga ostavite da se također osuši. Isti taj postupak s lakom ponovite, a zatim sve naneseno 'zaključajte' pokrivnim lakom. Riječ je laku za nokte prozirne teksture zbog kojeg nijansa traje znatno duže, bez obzira o kojem tipu laka se radi. U nastavku smo izdvojili neke od najboljih lakova za završetak svake manikure i pedikure, a također ne zaboravite nahraniti svoje ruke ili stopala hidratantnom kremom i uljima kako bi njihov izgled bio njegovan!

Chanel Le Gel Top Coat

Essie Gel Couture Clear Nail Polish Top Coat

OPI Top Coat

Rimmel London Finishing Touch Ultra Shine Top Coat

Sally Hansen Miracle Gel Top Coat

Foto: Instagram, Chanel, Essie, OPI, Rimmel, Sally Hansen
Objavljeno: 08.06.2020. u 12:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p