KOŽA

Zaštitne maske vam stvaraju nered na koži lica? Otkrijte kako to spriječiti!

'Novo normalno' zahtijeva i novu skincare rutinu!

Postoji nekoliko stvari bez kojih nikako ne napuštamo svoje domove, a od nedavno uz standardne ključeve, novčanik i mobitel, pronašla se i zaštitna maska za lice, kao odraz nekog novog i u najmanju ruku čudnog doba u kojem živimo. Maska za lice postala je neophodna u ispunjavanju naših svakodnevnih obaveza, pa tako bez nje ne možemo ući u niti jedan javni prostor. Koliko god ona bila nužna, moramo priznati da je njezino nošenje pomalo nelagodno, pogotovo za vrijeme visokih temperatura, a to se najbolje može primijetiti po stanju naše kože, koje svakim danom postaje sve problematičnije!

Nošenje maske postalo je obrazac odgovornog ponašanja, a sve s ciljem kako bi se smanjio rizik od prenošenja koronavirusa. S druge strane, njezino nošenje, makar i na nekoliko minuta koliko traje vožnja u javnom prijevozu, zna biti poprilično naporno, a kamoli kada govorimo o nošenju maske na radnom mjestu, što zapravo onda traje satima. Sasvim je logično da se ispod maske odvija prava drama kada je zdravlje i izgled naše kože u pitanju, a što rezultira narušenim izgledom tena. Prištići, osip, svrbež, iritacije, suhoća, pa čak i akne sve su češće posljedice koje se mogu primijetiti na koži, a što je zapravo rezultat i kombinacija učestalog znojenja i prljavštine. Ono što možete napraviti kako biste poboljšali stanje svoje kože jest odreći se nekih starih beauty navika, koje možda više i ne mogu tako sjajno funkcionirati kao prije, a kada to kažemo, mislimo na make up rutinu.

Minimalizam je općenito pojam koji je već dulje vremena zastupljen u make up svijetu, a prozračan izgled svakako će se puno bolje uklopiti u ove vruće, ljetne mjesece, od teškog make upa koji samo dodatno potiče neželjene procese na koži. Tako teške formule možete zamijeniti nešto lakšima, primjerice standardni puder s kremastim korektorom, koji će prikriti eventualne nepravilnosti na koži lica, a istovremeno joj omogućiti disanje. Također naglasak make upa možete staviti na pogled, pa se tako poigrati s omiljenim olovkama, maskarom ili sjenilima za oči, čime ćete postići svjež izgled lica.

Maybelline New York Instant Anti-Age Eraser Korektor, jane iredale PurePressed® Blush, Maybelline Volum Express The Falsies Black Drama Maskara

Nadalje, ono što je najvažnije jest održavanje kože čistom, pri čemu imaju veliku ulogu kvalitetni čistači, koji će temeljito ukloniti sebum, prljavštinu i bakterije s kože. Na očišćenu kožu potrebno je nanijeti hidratantnu kremu koja je nekomedogena, pa kao takva neće stvoriti dodatne iritacije. Nije naodmet s vremena na vrijeme napraviti piling kože, s kojim ćete ukloniti mrtve stanice te tako stvoriti prostor da još dublje prodirete u samu kožu daljnjom njegom. Dakle, odmah nakon što skinete masku za lice, kožu temeljito očistite, a zatim nahranite bogatom hidratantnom kremom te ovaj postupak ponavljajte koliko god vam to dozvoljavaju okolnosti! I naravno, ne zaboravite održavati higijenu maskica te ih redovito mijenjati!

Skintegra Atomic, Dermalogica Clearing Skin Wash

Kiehl`s Ultra Facial Cream, L'adria Regenerative Cream

Olival Mikroeksfolijant, The Ordinary Glycolic acid 7% toning solution

Foto: Instagram, The Ordinary, Olival, Kiehl's, L'adria, Skintegra, Dermalogica, Maybelline, jane iredale
Objavljeno: 11.08.2020. u 14:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p