KOŽA

Zašto je jutarnje umivanje i čišćenje kože lica najbolje preskočiti?

Ritual ljepote kojeg je najbolje - preskočiti!
Činjenica jest da niti jedan svijet nije toliko zagušen mitovima i zabludama kao onaj beauty. Jedan od razloga je taj što vrvi osobnim iskustvima koja ne odgovaraju svima, a drugi je što se pojedini rituali toliko ukorijene u svakodnevne rutine da o njihovoj smislenosti u jednom trenutku prestanemo i razmišljati!

Upravo jedan takav ritual kojeg sigurno svi mi radimo je jutarnje čišćenje kože lica. Kao da nam samo spremanje i nanošenje make upa za novi radni dan ne oduzima previše vremena, ipak uspijemo 'ukrasti' koju minutu više i posvetiti se detaljnom čišćenju lica. No, ima li ovaj ritual uopće ikakvog smisla? Zahvaljujući društvenim mrežama i trendu pretrpavanja kozmetičke police, stekli smo dojam kako iz vlastitog doma ne možemo kročiti ako ne provedemo minimalno 5 koraka skincare rutine, a koji nerijetko započinje čišćenjem lica. Ovaj korak u potpunosti je nepotreban i zapravo suvišan jer jutarnjim čišćenjem kože uklanjamo sve benefite večernje skincare rutine. Korištenjem seruma i hranjivih hidratantnih krema za kožu stvaramo njezin zaštitni sloj, a kojeg bi jutarnje čišćenje uvelike narušilo.

Također, jutarnjem čišćenjem lica ispiremo prirodna ulja s kože, a rezultat toga može biti i dodatna suhoća lica - nešto što definitivno želimo izbjeći zimi kada koža i ovako rapidno gubi optimalnu razinu vlage. Iznimka je jedino masna koža lica, kao i ona koja se za vrijeme spavanja nešto više znoji, pa je nakon umivanja sasvim dovoljno lice očistiti nježnom micelarnom vodom te nastaviti s njegom u vidu hidratantne kreme. Da bi skincare rutina bila učinkovita zaista nije potrebno satima stajati pred zrcalom i koristiti hrpu kozmetičkih proizvoda, a ova mala promjena će vam to itekako dokazati!

Foto: Instagram
Objavljeno: 20.01.2022. u 09:42

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p