KOŽA

Zašto je korisno uvrstiti niacinamide u njegu kože i koje proizvode izabrati?

Sastojak o kojem se ne prestaje pričati!
S vremena na vrijeme u beauty svijetu se pojavi sastojak o kojem se jednostavno ne prestaje pričati, pa se tako u središtu pozornosti pronašao i niacinamid. Riječ je o sastojku koji nije nikakva novost na tržištu te gotovo da nema proizvoda koji ne sadrži nekoliko postotaka niacinamida, no kao da se tek sada prepoznala njegova vrijednost i generalno sjajan učinak na samo zdravlje i ljepotu kože lica!

Što je zapravo niacinamid? Riječ je o topivom derivatu vitamina B, poznatiji kao B3. Njegov efekt na koži ovisi o samoj koncentraciji niacinamida u proizvodu, pa je tako u niskim koncentracijama sjajan za hidrataciju, dok će u višim postocima (iznad 4%), imati korektivni učinak na koži. To se u prvom redu odnosi na pigmentaciju, mrljice od akni, lučenje sebuma i smanjivanje vidljivosti pora. Proizvodi s niacinamidima idealni su za tretiranje kože sklonoj umjerenim aknama, kao i masnoj i istovremeno dehidriranoj koži. Najčešće dolaze u obliku seruma i vodenaste su teksture, pa se ne zadržavaju samo na površini kože, već prodiru duboko u sve njezine slojeve.

 


Nadalje, korištenje proizvoda s niacinamidom je poprilično jednostavno te se nanosi na očišćenu kožu lica, prije proizvoda za hidrataciju. Možete ih koristiti ujutro i navečer, a jedino oko čega biste trebali pripaziti jest njihovo kombiniranje s eksfolijantima. Niacinamide nikako ne smijete miješati s AHA i BHA kiselinama te je poželjno korištenje naizmjenično, primjerice ujutro stavite proizvod s niacinamidom, dok navečer proizvod za eksfolijaciju.
 
Rezultat korištenja proizvoda čija su baza niacinamidi jest ujednačena koža, pročišćene pore i zdrav sjaj, a u nastavku potražite naše favorite!

 The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%, Paula’s Choice 10% Niacinamide Booster

SkinCeuticals Discoloration Defense Corrective Serum

La Roche-Posay Retinol anti-age serum za regeneraciju s retinolom, Balea Niacinamide & AHA Peeling


Foto: Instagram, The Ordinary, Paula's Choice, SkinCeuticals, La Roche-Posay, Balea
Objavljeno: 07.10.2022. u 12:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p