KOŽA

Zašto je poželjno koristiti tonik za lice?

Proizvod koji ne biste trebali preskakati u njezi lica!

Sigurno već i vrapci na grani znaju da je osnova svake beauty rutine pravilno i temeljito čišćenje lica te je riječ o koraku kojeg baš nikada ne preskačemo, no postoje određeni koraci za koje smatramo kako našoj koži možda i nisu toliko potrebni, a u tu skupinu spada i osvježavanje očišćenog lica odgovarajućim tonikom. Ako ste se do sada striktno pridržavali već standardne njege lica koja uključuje njegovo temeljito čišćenje te nanošenje hidratantne kreme, no i dalje koža lica nije u potpunosti besprijekorna, vrijeme je da na svoje police uvrstite ovo malo beauty čudo!

Iz nekog razloga, sasvim neopravdano, tonik je skincare proizvod kojeg uredno preskačemo kada je njega kože lica u pitanju, a upravo on ima tu moć pružiti koži zdravi sjaj i izgled kojem zapravo cijelo vrijeme težimo. Ono što volimo kod ovog proizvoda jest to što uspješno uklanja višak masnoće, kao i ostatke šminke koji baš uvijek ostaju na koži, koliko god mislili da smo ju dobro očistili, te kožu u potpunosti hidratizira. Tonik je sjajan i za ujednačavanje tena, a također je i odlična priprema kako bi koža što bolje upila serum kojeg nanosimo nakon tonika.

@carmengracehamilton

 Tonik je potrebno nanijeti nakon što ste prvo temeljito očistili lice, dakle on ne služi kao sredstvo za odstranjivanje nečistoća s lica, već tu ulogu imaju gelovi, miceralna voda ili pjene za umivanje. Komadićem vate ili blazmicom ga nanesite na lice kako biste bili sigurni da ste u potpunosti očistili kožu, zatvorili pore i lice pripremili za daljnji skincare. Primjerice, Nikelov tonik ruža vrlo je blag, bez alkohola te vidno osvježava i umiruje kožu lica. Kako nakon čišćenja lica imamo običaj dodatno ga oprati vodom, ovaj tonik je sjajan jer će neutralizirati učinak tvrde vode koja isušuje samu kožu. Također, osim ovog sjajnog proizvoda, u nastavku smo izdvojili i druge proizvode koji su itekako vrijedni svake vaše pažnje, stoga potražite onaj koji će najbolje odgovarati vašem tipu kože!

Nikel tonik alpska ruža  @carmengracehamilton

Chanel Lotion Confort, La Roche Posay Serozinc Toner

Dr.Hauschka Clarifying Toner   @carmengracehamilton

Pixi Glow Tonic, The Ordinary Glycolic Toner

Foto: Instagram, Pixi, The Ordinary, Dr.Hauschka,Chanel, La Roche Posay, Nikel 
Objavljeno: 26.08.2019. u 10:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p