KOŽA

Kako brzo i jednostavno riješiti sitne nepravilnosti na koži lica?

Korak koji morate uvrstiti u svakodnevnu njegu kože lica
Za piling kože ste sigurno do sada puno puta čuli, ako ne i prakticirali u svojoj skincare rutini. Njegovi benefiti po pitanju zdravlja i ljepote same kože zaista su brojni no daleko su najučinkovitije alfa-hidroksi kiseline (skraćeno AHA) i beta-hidroksi kiseline (skraćeno BHA), poznatije kao eksfolijanti. Koja je prednost ovog koraka u njezi kože lica i koliko često bi se isti trebao prakticirati, otkrijte u nastavku!

Gotovo niti jedan tretman na koži lica nije toliko efektan i učinkovit kao eksfolijacija, a čiji se rezultati mogu odmah primijetiti na samom licu. O čemu je točno riječ? Prije svega, važno je znati razliku između AHA I BHA kiselina, pa će tako AHA kiseline biti topive u vodi, dok su pak BHA topive u masnoći. Ovo svojstvo omogućuje BHA kiselini da prodire kroz masnoću u pore te ih tako u potpunosti očisti od nakupljene prljavštine, znoja i ostalih stvari nevidljive golom oku, a koje nerijetko dovode do upalnih procesa. Korištenje ovih kiselina uključuje poboljšanu teksturu i boju kože, kao i odčepljenje pora te će u vrlo kratkom vremenu transformirati izgled same kože lica. Danas se na tržištu može pronaći zaista veliki izbor eksfolijanata te gotovo svaki skincare brend ima u svojoj ponudi barem jedan proizvod na bazi ovih kiselina, no kako biste pronašli onaj idealan za svoju kožu ili pak njezino stanje, važno je znati koju kiselinu odabrati. AHA kiseline se preporučuju za normalnu i suhu kožu te su idealne za poboljšavanje proizvodnje kolagena, kao i za korištenje u hladnim zimskim mjesecima jer zadržavaju optimalnu razinu vlage, odnosno doprinose dubinskoj hidrataciji. 

OLIVAL Professional Piling tonik AHA PHA, Balea Piling za lice – AHA kiseline i niacinamid, Paula's Choice RESIST Smoothing Treatment 10% AHA Serum


S druge strane, BHA kiseline su idealan odabir za masnu ili mješovitu kožu, kao i onu sklonoj upalnim procesima. Također, važno je obratiti pažnju na postotak koncentracije salicilne kiseline u proizvodu, pa ako tek uvodite ovaj tip proizvoda u svoju rutinu odaberite onaj koji će sadržavati 1% ove kiseline u svojoj formuli, a kada koža razvije otpornost možete uvrstiti i nešto veću koncentraciju. Također, s obzirom na to da smo zakoračili u nešto hladnije mjesece te koža nije toliko izložena sunčevim zrakama, sada je idealan period za uvrštavanje ovih proizvoda u rutinu! Sigurni smo da ćete na svojoj koži vrlo brzo primijetiti željene promjene, kao i riješiti sitne nepravilnosti na samom licu. 

Dermalogica Daily Microfoliant, Paula’s Choice Skin Perfecting Facial Exfoliant, COSRX BHA Blackhead Power Liquid tonik

Foto: Instagram, Olival, Balea, Paula's Choice, Dermalogica, COSRX
Objavljeno: 22.11.2022. u 15:11
Tagovi: njega kože, njega, lice

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p