KOŽA

Zašto je suho četkanje kože nešto za što trebate izdvojiti vremena?

Tretman koji njeguje kožu i pomaže pri mršavljenju!
U ljetnim mjesecima poprilično se puno govori o detoksikaciji organizma. Ono što nam prvo zapravo pada na pamet kada govorimo o izbacivanju toksina iz tijela su razno razni zdravi napitci koji bi trebali doprinijeti tome da se osjećamo nešto laganijima i poletnijima. S druge strane, detoksikacija je potrebna i koži, a što potvrđuje i sve popularniji trend suhog četkanja kože!

Kosa nije jedina stvar na našem tijelu koji uživa u četkanju, pa se tako ovih dana poprilično puno priča o novom trendu suhog četkanja kože. O čemu je točno riječ? Tehnika suhog četkanja kože nije nikakva novost te je godinama jedna od omiljenijih spa metoda koja se primjenjuje u Rusiji i Turskoj, no tek sada je postala popularna zahvaljujući tome što na raspolaganju imamo nešto više vremena, a koje rado utrošimo u njegu vlastitog tijela. Iako možda podsjeća na piling tijela, ova metoda puno je intenzivnija te znatno uspješnije otklanja stari i suhi površinski sloj kože. Rezultati su odmah nakon tretmana vidljivi te je koža baršunasto meka i glatka na dodir, a osim izgleda, suho četkanje čini dobro baš cijelom organizmu!

Tako se ovom metodom možete riješiti celulita, osnažiti imunitet, poboljšati cirkulaciju i oblikovati mišiće te se riješiti viška vode i toksina. Sve što vam je potrebno za ovu metodu je četka od prirodnih materijala kako ne biste narušili prirodnu barijeru kože, a poželjno je ovu metodu primjenjivati prije tuširanja, ravnim i dugačkim pokretima od stopala prema gore. Nakon ovog tretmana dobro nahranite kožu bogatom kremom ili njegujućim uljem kako bi dobila baš svu potrebnu njegu!

Foto: Instagram
Objavljeno: 20.06.2021. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p