KOŽA

Zašto nije poželjno lice čistiti isključivo vodom?

Navika koja utječe na izgled kože lica!

Bogati beauty svijet doveo nas je do toga da naša skincare rutina jednostavno nema kraja. Noviteti koji dolaze na tržište produžili su naše stajanje ispred zrcala, stoga i ne iznenađuje da želimo već i ovako dugačku rutinu njege lica skratiti te izbaciti njezine dijelove koje možda smatramo suvišnima.

Ono što često smatramo suvišnim jest dvostruko čišćenje lica ili pak čišćenje lica s nekim posebnim preparatima. Tako mnogima skincare rutina započne s čišćenjem lica vodom, kao najjednostavnija priprema kože za nanošenje narednih preparata. S druge strane, velika je zabluda kako je lice poželjno čistiti vodom te da je to jedno od temeljnih higijenskih navika. Ono što voda radi licu nije skidanje nečistoća, već dodatno isušivanje. Na površini kože nalaze se prirodne masnoće, koje su tu kako bi čuvale kožu od štetnih vanjskih utjecaja. Kako biste uklonili tu nečistoću, potrebno je koristiti sredstva koja uklanjaju masnoću, što definitivno nije voda!

 Ovakav tip masnoća može ukloniti samo ono što topi ulja jer voda uklanja nečistoće isključivo sastavljene od vode. Zato je najbolje koristiti uljne čistače, kako bi se višak masnoće s lica što uspješnije očistio. Kada biste lice oprali samo vodom te nakon toga nanijeli kremu, njezino djelovanje bi bilo znatno slabije. Također koža se zbog vode dodatno suši jer se povećava gubitak vode iz same kože zbog njezinog isparavanja, a zbog klora i ostalih sastojaka koji se u vodi mogu pronaći, moguće su i dodatne iritacije te čepljenje pora. Zato je najbolje kožu čistiti uljnim čistačima, gelom ili mlijekom za čišćenje lica.

Objavljeno: 10.04.2020. u 11:57

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p