KOŽA

Zašto se proizvode s retinolom isplati uvrstiti u svoju njegu kože lica?

Za prekrasan, ujednačen i zdrav izgled kože lica
Do sada smo se već naviknuli da se trendovi u svijetu ljepote izmjenjuju velikom brzinom, no jedan sastojak se toliko istaknuo na tržištu da već mjesecima ne silazi s trona te gotovo nema beauty brenda koji nije barem jedan proizvod posvetio ovom sastojku. Naravno, govorimo o retinolu, a o kojem se jednostavno ne prestaje pričati te koji u skincare rutini ima mnogobrojne prednosti!

Zašto baš retinol uvrstiti u svoju njegu kože lica? Retinol može pomoći u smanjenju bora i finih linija, povećanju elastičnosti kože, poboljšanju teksture kože, smanjenju hiperpigmentacije, a čak je sjajan saveznik i u borbi protiv akni. Međutim, korištenje retinola u proizvodima za njegu kože može biti prilično zahtjevno, s obzirom na to da je riječ o snažnom sastojku, pa tako može izazvati iritaciju kože, suhoću i perutanje ako se ne koristi pravilno. Stoga je važno koristiti retinol u skladu s uputama proizvođača i postupno povećavati učestalost primjene kako bi se koža naviknula na tretman.

Kako koristiti retinol u skincare rutini?

Ako imate osjetljivu kožu lica ili tek krećete u svijet retinola, najbolje ga je uvoditi u rutinu postepeno, primjerice svaki drugi dan. Također, ne zaboravite nanositi SPF zaštitu s obzirom na to da koža postaje nešto osjetljivija nakon korištenja retinola, ali i kako biste izbjegli eventualna oštećenja nastala izlaganjem direktnoj sunčevoj svjetlosti. Nadalje, sjajna tehnika kako bi se retinol što bolje apsorbirao u kožu i kako biste iskoristili ono najbolje iz njega jest ‘moisture sandwich’ metoda koja će savršeno pripremiti vašu kožu lica za njegu. Ideja ove metode jest zadržati i smanjiti gubitak vode iz kože, nanošenjem laganijih proizvoda na vlažno lice, zatim slojevitim dodavanjem proizvoda gušćih tekstura. Ovim postupkom će se voda zadržati duže u koži te će biti spremna za proizvode bazirane na retinolu.

U nastavku smo izdvojili nekoliko omiljenih retinol proizvoda koje se isplati imati u kolekciji!

CeraVe Resurfacing Retinol Serum , NIP+FAB Retinol Fix Tonic Extreme

Biotherm Homme Force Supreme Blue ProRetinol Serum

The Ordinary Retinol 1% In Squalane, Paula’s Choice Clinical 1% Retinol Treatment

Kiehl's Retinol Skin Renewing Daily Micro Dose Serum

Foto: Instagram, CeraVe, NIP+FAB, Biotherm, The Ordinary, Paula's Choice, Kiehl's
Objavljeno: 27.03.2023. u 13:47

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p