KOŽA

Zašto su gel kreme najbolji odabir za njegu kože lica zimi?

Kreme koje čine razliku u njezi kože lica
Kada je njega kože lica u pitanju sigurni smo da na svakoj kozmetičkoj polici možemo pronaći barem jednu dobru kremu. Ono na što je važno obratiti pažnju u ovim hladnim mjesecima jest pružiti koži dodatnu razinu hidratacije, stoga se jedna posebna vrsta kreme za lice mora pronaći i u vašoj skincare rutini!

Ako do sada niste isprobali popularne gel kreme onda je pravo vrijeme da to i promijenite! O čemu je točno riječ? Kao što im i samo ime kaže, gel kreme su zapravo standardne kreme za njegu kože lica, ali je njihova tekstura nešto drugačija od one klasične. Zapravo se radi o spoju gel teksture i hidratantnih spojeva, a što je idealna kombinacija za njegu lica zimi kada je koža izložena vjetru, suhom zraku u grijanim prostorijama i niskim temperaturama, a zbog čega je njezina barijera nerijetko narušena. Gel kreme omogućavaju instantnu hidrataciju, a iako je riječ o nešto drugačijoj teksturi ona neće stvoriti osjećaj težine, kao niti začepljenje pora, stoga je idealna za baš svaki tip kože, pa i onu masnu. 
 
Česta zabluda u beauty svijetu je ta da masnu kožu lica treba dodatno isušivati kako bi smanjili njezino lučenje sebuma, a što zapravo nije točno jer pojačano mašćenje t-zone nerijetko zna biti znak za dehidriranost tog područja lica. U ovakvim kremama često ćete pronaći glicerin, glikol i hijaluronsku kiselinu kao najčešće sastojke, a kako se radi o nešto bogatijoj njezi idealne su za korištenje u noćnoj skincare rutini, gdje će obnavljati kožu dok spavate. U nastavku smo izdvojili nekoliko najboljih gel krema za njegu kože lica koje će sigurno postati vaš novi, omiljeni saveznik lijepog i nahranjenog tena!

Cosrx Advanced Snail 92 All in one krema

Hada Labo Tokyo Gel krema za lice

Tatcha Water Cream

Neutrogena Hydro Boost hidratantni gel za lice

Chanel Hydra Beauty Gel Crème

Foto: Instagram, Chanel, Neutrogena, Tatcha, Hada Labo, Cosrx
Objavljeno: 05.12.2022. u 11:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p