KOŽA

Zašto su noćne maske za lice toliko veliki hit u svijetu ljepote?

Njega koja će vas osvojiti na prvu!

Ostanak doma zbog pandemije koronavirusa otvorilo nam je prostora da se posvetimo sebi i stvarima za koje prije i nismo imali toliko vremena. U tu skupinu definitivno pripadaju i mali beauty rituali, koji sada ne moraju biti brzinski, već se vrlo lako mogu pretvoriti i u prave kozmetičke tretmane na kojima će koža lica itekako biti zahvalna!

Kada su kućni beauty rituali u pitanju, definitivno glavnu riječ imaju maske za lice, stoga i ne čudi da ih danas na tržištu možemo pronaći raznih vrsta; od onih sheet maski, glinenih, tekućih, pa čak i u prahu. Iako ih najčešće biramo prema tipu kože, maske vrlo lako možemo prilagoditi i na stanja u kojima se sama koža nalazi, a sjajan primjer toga je mješovita koža, čije potrebe su dvojake. Dakle, kod ovog tipa kože potrebno je djelovati na masnu T zonu, za što su sjajne glinene maske, te uglavnom suhe obraze, gdje će odlično poslužiti hidratantna maska.

No, posljednji novitet u svijetu maski za lice su i noćne maske, odnosno overnight maske. Riječ je o maskama koje se, kako im sam naziv govori, nanose na kožu prije spavanja te se ne skidaju tradicionalno s kože lica nakon pola sata ili sat vremena, već tek ujutro. Tijekom noći koža prolazi kroz proces regeneracije, gdje se zapravo 'sanira' šteta koja je nastala tijekom dana, a u tome koliko će se ovaj proces uspješno odviti, ovisi o našoj večernjoj skincare rutini. Također nakon korištenja koža je vidljivo nahranjena, obnovljena te postiže onaj zdravi glow koji toliko volimo vidjeti, stoga ne postoji razlog, a da ovu rutinu ne uvrstite u svoju kozmetičku torbicu!

Kiehl’s Ultra Facial Overnight Hydrating Mask

Nivea Urban Skin Good Night Detox Mask

Origins Drink Up Intensive Overnight Mask

Chanel Le Lift Skin Recovery Sleep Mask

Clinique Moisture Surge Overnight Mask

Foto: Instagram, Clinique, Chanel, Origins, Nivea, Kiehl's
Objavljeno: 26.03.2020. u 10:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p