KOŽA

Zašto svi pričaju o proizvodima za njegu kože s vitaminom C?

Proizvodi koji zaslužuju biti dio vaše skincare rutine!

Moramo priznati da ne pamtimo kada je posljednji put neki sastojak izazvao toliki hype u svijetu kozmetike. Naravno, govorimo o vitaminu C, sastojku kojeg smo najviše pretraživali u prošloj godini, a koji je postao neizostavan i u našoj svakodnevnoj njezi kože!

S vitaminom C ste se do sada sigurno dobro upoznali jer ipak o njemu slušamo još od malih nogu. Tako niti jedna prehlada nije mogla proći bez čaja od limuna i drugih pripravaka, a čija je baza upravo ovaj moćni vitamin, koji osim što se brine za naš imunitet, jednako tako se pokazao uspješnim i u njezi kože. Nanesen topički, u prvom planu štiti našu kožu od djelovanja slobodnih radikala uzrokovanim vanjskim faktorima, a također ga volimo jer ujednačava ton kože, smanjuje upalne procese te pomaže kod hiperpigmentacijskih mrlja. Nadalje, ako tražite proizvod koji će transformirati umornu i suhu kožu, onda s proizvodom baziranom na vitaminu C ne možete pogriješiti. O njemu se također puno govori i u anti age njezi, budući da ima snažna anti-oksidativna svojstva koji proizvode kolagen te čine kožu čvršćom i elastičnijom, bez dehidracijskih bora. Stoga ne iznenađuje da danas na tržištu možemo pronaći pregršti proizvoda upravo s ovim vitaminom, a njihova najpopularnija verzija definitivno je ona serum varijanta, koja zaista duboko prodire u kožu te ju čini ljepšom i zdravom 'iznutra'.

U nastavku smo izdvojili nekoliko omiljenih vitamin C proizvoda za njegu kože, koji svakako zaslužuju svoje mjesto u vašoj njezi!

Clinique Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C 10%, Kiehl’s Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate

The Ordinary Vitamin C Suspension 30% in Silicone, Perricone MD Vitamin C Ester Brightening Serum

Drunk Elephant C-Firma Vitamin C Day Serum, Neutrogena Rapid Tone Repair Brightening 20% Vitamin C Serum Capsules

Foto: Instagram, Drunk Elephant, Neutrogena, The Ordinary, Perricone MD, Clinique, Kiehl's
Objavljeno: 09.06.2021. u 09:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p