KOŽA

Zašto svoje lice nakon umivanja ipak ne bi trebali brisati ručnikom?

Mala promjena svakodnevne rutine koja čini razliku u njezi kože!
Kada je njega kože lica u pitanju, nema toga što nismo spremni napraviti da ona bude kvalitetna i funkcionalna. To savršeno dokazuju naše pretrpane kozmetičke police proizvodima za njegu ovog osjetljivog područja, no koliko god novaca, vremena i energije ulagali u samu njegu, iz nekog razloga naša koža ne postiže očekivane rezultate...

Iako ponekad mislimo kako vlastitu skincare rutinu imamo pod kontrolom, nerijetko se u njezi spotaknemo na nekim banalnim ritualima koje zapravo primjenjujemo rutinski i iz navike. Tako smo sigurni da nakon što očistite kožu svog lica omiljenim umivalicama, istu sušite ručnikom. Ručnik kao sredstvo za sušenje lica sam po sebi nije problematičan, ali ono što je problematično jest činjenica da isti ne bacimo odmah u pranje nakon korištenja već ga primjenjujemo i po nekoliko puta nakon prvotnog korištenja, a što se itekako negativno odražava na zdravlje i u konačnici izgled same kože. Da bi ovaj princip njege funkcionirao nakon svakog korištenja bi ručnik zapravo trebali ubaciti u perilicu rublja, no to bi zaista bila nepotrebna potrošnja i ručnika i sredstva za pranje rublja, kao i struje, vode te generalno vremena.

Zato sve veći broj žena u svoju njegu uvrštava jednokratne rupčiće s kojima vrlo nježno možete 'pokupiti' višak vode nakon pranja lica, a što je zapravo puno higijenskija alternativa jer svoju kožu ne dovodite u rizik od bakterija koje se inače talože na ručnicima. Također, sve popularniji je i princip ostavljanja vlažnog lica nakon čišćenja kože te nanošenje vodenih seruma i emulzija na neosušeno lice jer se navedeni proizvodi znatno bolje upiju u kožu u odnosu na onu koja je u potpunosti suha. Definitivno je riječ o malenim izmjenama koje čine veliku razliku u svakodnevnoj njezi kože!

Foto: Instagram
Objavljeno: 16.06.2021. u 15:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p