KOŽA

Znakovi da koristite pogrešnu kremu za lice

Nemojte zanemariti što vam koža govori!

Njega lica izrazito je važna stavka u osobnoj higijeni, ali i jedna od najosjetljivijih područja jer se vrlo brzo očituju i vide ona najstinije pogreške. Preparati koje koristite presudni su za postojan i zdrav ten te nikako ne smijete zanemariti njihov sastav, način djelovanja te najvažniju stavku, kako vaša koža na njih reagira.

Samo zdrava koža je lijepa koža, stoga ono s čime je tretirate mora biti kvalitetno i idealno baš za vaš tip lica. Krema je ključni sastojak njege lice te baš kao i kod drugih beauty proizvoda, i ona može zadavati muke s pronalaskom i u konačnici odabirom one prave. Hidratanta krema je proizvod koji morate imati bez obzira na tip kože jer apsolutno svakom je potrebna hidratizacija i opskrba hranjivim tvarima. Iako se često može čuti kako se s hidratantnom kremom ne može pogriješiti, moramo vas razuvjeriti i reći da to nije tako. Korištenje pogrešne hidratantne kreme vrlo brzo će biti vidljivo na vašem licu te će se pojaviti znakovi koje nikako ne smijete ignorirati. Jedan od prvih pokazatelja pogrešne kreme je crvenilo kože. Bilo kakva iritacija znak je za uzbunu te prestanak korištenja određenog proizvoda jer ako to na vrijeme na napravite, moguće je da ćete morati posjetiti dermatologa. Također, prilikom odabira nove kreme, obavezno se posavjetujte s kozmetičarkom ili dermatologom imate li posebno osjetljivu i zahtjevnu kožu.

Ako vam se dogodi da koža izgleda suho i na rubu je pucanja, hidratanta krema ne obavlja svoj posao te je potrebno vidjeti u čemu je problem. Ono kako u startu možete doskočiti ovom problemu su hranjivi pilinzi i korištenje proizvoda koji sadrže hijaluronsku kiselinu. Izbijanje prištića i akni također su jedan od glavnih pokazatelja korištenja krivih proizvoda, pa ako imate slične nuspojave nemojte ih pokušati rješavati sami, već se obratite stručnjaku. Prištići i akne označavaju akutnu upalu te nestručnim rukovanjem možete samo pogoršati nastalu situaciji. Ono što je najbolja prevencija bilo kakvih nuspojava je konstantno obraćanje pažnje i na najmanje promjene te korištenje kvalitetnih proizvoda koji će vašu kožu obogatiti, hraniti i činiti je sjajnom te podatnom. 

Objavljeno: 30.01.2019. u 12:38

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p