KOŽA

Briše li 'double cleansing' pore? Pronašli smo proizvode koji su top kombinacija za čišćenje lica

Popularna metoda
Čišćenje lica odavno je poznat, jednostavan korak u rutini njege lica, ali postoji nekoliko trikova koji mogu pomoći da koža lica bude bolje očišćena. Jedan od njih je i metoda dvostrukog čišćenja, poznatija kao double cleansing čiji naziv odaje o čemu se zapravo radi. 

Ova metoda sastoji se od dva koraka, u prvom koraku se nanosi čistač za lice kako bi se uklonila šminka, krema sa zaštitnim faktorom i sve što se na koži nakupilo tijekom dana. SPF radi tako da stvara lagani sloj na licu kako bi ga ujednačeno zaštitio od sunca, a šminka je napravljena kako bi što duže trajala na koži, stoga ponekad nije dovoljno samo jednom oprati lice. Zatim, drugi korak služi za čišćenje lica kako bi očuvali zdravu i čistu kožu. Ujutro dvostruko čišćenje nije potrebno već se primjenjuje samo u večernjoj rutini njege lica.

Prilikom prakticiranja dvostrukog čišćenja mogu se korisititi kombinacije čistača, a to navodi i američka dermatologica i influencerica Shereen Idriss na svom TikTok profilu. Ističe da nije bitno kakav se tip čistača koristi za prvo čišćenje te se može koristiti micelarna voda, uljni čistač, gel čistač, mlijeko za čišćenje ili balzam. Kako navodi dr. Idriss, za drugi korak čišćenja se također može koristiti isti proizvod kao prethodni uz napomenu da nije preporučljivo lice dva puta oprati s uljnim čistačem jer on ostavlja tanki masni sloj na koži pa je za drugi korak bolje koristiti bilo koji drugi čistač za lice. Također, napominje da je u slučaju korištenja micelarne u oba čišćenja, potrebno micelarnu na kraju i isprati s kože. 

@shereeneidriss #stitch with @People Magazine double cleansing yay or nay? #pillowtalkderm #shereeneidriss #doublecleanse #doublecleanser #washyourface #cleansing #cleansingtips @#pillowtalkderm ♬ Cute - Aurel Surya Lie
Svaki proizvod je drugačiji pa je tako najbolje nanositi i koristiti proizvod prema uputama proizvođača jer to omogućava maksimalnu efikasnost proizvoda. Tako primjerice postoje balzam čistači koji se nanose na suho lice i masiranjem se otklanja šminka i SPF, dok se gel čistač u većini slučajeva nanosi na mokro lice. 
@dermtodoor Double cleansing…do you do it? 👀 #doublecleansing #doublecleanse #oilcleansing #cleanser #acne #cloggedpores #pores #acne #acnetreatment #acneproneskin #skincare #skincaretips #skincareroutine #skincare101 #skincarebyhyram #dermdoctor #fyp #glowingskin ♬ starboyyy - cfilmms ☆

U svojem videu, dermatologica Lily Talakoub ukazuje na još neke benefite ove metode. Primjerice, smanjenje nepravilnosti i manje začepljene pore, a dodatno ističe važnost duplog čišćenja za osobe koje nose kremu sa zaštitnim faktorom ili šminku. Kao i kod svake preporuke proizvoda ili rutine, bitno je uzeti u obzir svoj tip kože i prilagoditi korake i način čišćenja sebi. Donosimo vam prijedloge proizvoda ako želite isprobati dvostruku metodu čišćenja lica. 

 

The Ordinary Squalane Cleanser, Geek&Gorgeous Mighty Melt

L'Adria Hydrating Cleanser, Clinique Take The Day Off 

Elemis Pro-collagen Cleansing Balm, Bioderma Sensibio Gel Moussant

Foto: Instagram, TikTok, The Ordinary, Geek&Gorgeous, L'Adria, Clinique, Elemis, Bioderma
Objavljeno: 27.01.2024. u 09:28
Tagovi: beauty, koža

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p