KOŽA

Znate li koja je najčešća greška u njezi kože lica zimi?

Njega koju nikako ne smijete preskakati!

O našoj zainteresiranosti za beauty svijet najbolje govore prepune kozmetičke police, a na kojima se mogu pronaći razni proizvodi za njegu, ponajviše lica. Iako svom licu redovito pružamo njegu omiljenim kozmetičkim proizvodima, gotovo uvijek se potkradu greške zbog kojih izostaju željeni rezultati njege, a upravo jednu takvu, usudili bi se reći najučestaliju, izdvojili smo u nastavku!

Beauty svijet osim što je poznat po bogatstvu proizvoda koji nas redovito uveseljavaju, također je poprilično plodno tlo i za brojne zablude i mitove. Kada govorimo o zimskoj njezi kože lica, definitivno najveća zabluda je kako nam zimi nije potreban zaštitni faktor. Općenito nanošenje zaštitnog faktora i nije nešto čega se pridržavamo u svojoj svakodnevnoj njezi kože lica te smo poprilično lijeni kada je ovaj korak njege u pitanju, pa čak i ljeti kada je to neophodno. Razlog tome vjerojatno leži u činjenici da rezultate njegovog djelovanja nećemo primijetiti odmah te je zapravo riječ o prevenciji, no ako želite sačuvati mladoliki izgled kože i prije svega, njezino zdravlje, onda je disciplina u nanošenju zaštitnog faktora nešto čega se trebate pridržavati, čak i kada danima niste vidjeli sunce kao što je slučaj zimi.

Naime, iako su zimi temperature niske, to ne znači da nema sunčevih zraka i da one ne ostvaruju svoj negativan utjecan na našoj koži. Najviše štete zapravo čine UVA zrake koje su glavni krivac za prijevremeno starenje kože, no osim bora, također stvaraju i rizik od raka kože, stoga nije pitanje samo estetike već i zdravlja. Pažnju posebno treba posvetiti na zaštitu kože od utjecaja ‘zubatog’ sunca, ali i refleksije zračenja iz snijega, otkuda do kože dolazi 80% UV zraka. Budući da je zimi koži potrebna nešto intenzivnija i bogatija njega kako bi se spriječilo njezino isušivanje nije naodmet u svojoj kolekciji imati nekoliko hidratantnih krema koje osim što će nahraniti našu kožu, također će biti i sjajan borac protiv UV zračenja, a u nastavku smo izdvojili nekoliko favorita s kojima nema greške!

Cetaphil Daily Facial Moisturizer Broad Spectrum SPF 50, La Roche-Posay Anthelios Clear Skin Dry Touch Sunscreen SPF 60

Bioderma Photoderm Mineral SPF 50+, Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense SPF 50

Clarins Super Restorative Day Cream SPF 20 krema, Apivita Anti-Spot Facial Sun Cream SPF 50

Foto: Instagram, Clarins, Apivita, Bioderma, Kiehl's, Cetaphil Daily, La Roche-Posay
Objavljeno: 26.01.2021. u 11:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p