KOŽA

Znate li koji proizvod u njezi kože gotovo svi preskačemo, a ne bi trebali?

Njega koja dovodi do željenih rezultata!

Kada je njega kože lica u pitanju, gotovo na svakoj kozmetičkoj polici možemo primijetiti sličan scenarij; dobar čistač za lice, nekoliko seruma za korekciju ili dodatnu hidrataciju te hranjiva krema za njegu kože kao sastavni dio gotovo svačije skincare rutine. No, koliko god mislili da je ova rutina sjajno razrađena, cijeloj priči ipak nešto nedostaje, a to je tonik koji definitivno spada u skupinu must have proizvoda za njegu lica!

Iako ga možda ne možemo pronaći na baš svakoj kozmetičkoj polici, tonici su itekako važan korak u njezi kože lica. Riječ je o proizvodu koji predstavlja prvi korak u njezi kože nakon čišćenja, a koristimo ga prije nanošenja seruma i kreme. Njegova uloga je vraćanje pH kože u ravnotežu, budući da nerijetko sredstva za čišćenje lica povećavaju pH vrijednost, no to nije jedino zbog čega volimo ovaj proizvod. Nadalje, tonik uklanja sve ono što na koži ostaje nakon umivanja, kao što su vodeni kamenac, mrtve stanice kože, višak sebuma te ostatke šminke. Također ako imate dojam da vaši serumi, kreme i emulzije ne pokazuju svoj puni potencijal, njihovo djelovanje možete dodatno pospješiti koristeći tonik, koji čini kožu vlažnijom, a što omogućava bolju apsorpciju proizvoda koje kao idući korak koristite.

Kao i kod svakog proizvoda, tako i kod tonika, važno je odabrati onaj koji će odgovarati vašem tipu kože, pa ako imate normalnu do suhu kožu, najbolje je izabrati onaj tonik koji će ju hidratizirati te umiriti. Mješovitoj i masnoj koži odgovarat će tonik koji temeljito čisti kožu, sužava pore te regulira višak sebuma. U nastavku smo izdvojili nekoliko sjajnih tonika koje se isplati imati na svojoj kozmetičkoj polici, stoga ovaj korak u njezi nikako nemojte preskakati!

Dermalogica antioxidant hydramist, Ziaja Acai Berry tonik za lice s hijaluronskom kiselinom

Fresh Rose Facial Toner, The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Lotion

Avène blagi tonizirajući losion, Pixi Rose Tonic

Foto: Instagram, Dermalogica, Ziaja, Fresh, The Ordinary, Avene, Pixi
Objavljeno: 18.12.2021. u 23:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p