KOŽA

Znate li prepoznati razliku između suhe i dehidrirane kože?

Razlika koja zahtijeva različitu njegu kože!

Kada slažemo svoju osnovnu skincare rutinu i biramo kozmetičke proizvode s kojima ćemo njegovati kožu lica, uglavnom se vodimo time da svoj odabir prilagodimo tipu kože. Tako su nam pojmovi kao što je suha, masna i mješovita koža poprilično poznati, pa i sami sigurno znate kojem tipu pripada vaša koža lica, no svaki od ovih tipova može imati neke nove i drugačije potrebe, na koje je važno pravovremeno odgovoriti kako bi koža bila u potpunosti njegovana i zdrava!

Bez obzira kojem tipu kože pripada vaša koža lica, ono što je važno znati jest da baš svaki tip može biti dubinski dehidriran. Ove činjenice postanu poprilično svjesni vlasnici masne kože, pogotovo za vrijeme hladnih zimskih mjeseci kada je dehidriranost kože učestala pojava. Točno prepoznavanje u kojem se stanju zapravo nalazi vaša koža, omogućava vam da ispravno odgovorite na njezine potrebe te eventualno spriječite neke neželjene pojave na njoj, kao što su akne, sitne linije ili bore.

Tako ćete suhu kožu prepoznati po nedostatku prirodnih ulja, a što se uglavnom odražava u vidu perutanja na površini, većem broju sitnih bora i nedostatku njezine elastičnosti. Suhu kožu najbolje je njegovati uvrštavanjem hranjivih ulja u svakodnevnu skincare rutinu i to kao zadnji korak u njezinoj njezi. Ulje možete nanijeti laganim tapkanjem nakon nanošenja hidratantne kreme ili nekoliko kapi ulja ukapajte u standardnu kremu, a također izbjegavajte korištenje proizvoda za čišćenje kože lica na bazi alkohola te ih radije zamijenite proizvodima na bazi ulja za dodatnu dozu hidratacije.

Olival zlatno ulje smilja, Caudalie Vine[activ] Overnight Detox Oil

The Ordinary 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil, Kiehl’s Daily Reviving Concentrate

 S druge strane, dehidriranost je stanje kože koje se može pojaviti kod bilo kojeg tipa kože. Ono što dehidriranoj koži nedostaje jest voda, koja je zapravo zaslužna da koža izgleda puno i zdravo. Dehidriranu kožu prepoznat ćete po njezinom sivom i umornom izgledu te neugodnom zatezanju, a kako biste to izbjegli, u svoju rutinu uvrstite serume koji sadrže hijaluronsku kiselinu i kolagen. Također pilinge bi bilo poželjno izbjegavati ako primijetite dehidriranost kože te nikako ne zaboravite konzumirati vodu tijekom cijelog dana!

Eisenberg Diamant serum za lice i vrat, Dr. Barbara Sturm Hyaluronic Serum

Immortella serum za lice, Biologique Recherche Sérum Colostrum

Foto: Instagram, Immortella, Biologique Recherche, Eisenberg, Dr.Barbara Sturm, The Ordinary, Kiehl's, Olival, Caudalie
Objavljeno: 23.02.2020. u 00:00

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p