MAKE UP

10 make up proizvoda koji istovremeno njeguju našu kožu

Proizvodi koji spajaju make up i skincare svijet

Slobodno možemo reći kako je make up svijet prepun raznih mitova i zabluda na koje se tako lako poskliznemo, a jedna od najučestalijih je i ona tvrdnja kako svakodnevna šminka nije dobra za zdravlje naše kože. Beauty svijet je unazad nekoliko godina toliko napredovao da na svakom koraku možete pronaći sjajne hibride između make upa i skincara, a u nastavku smo izdvojili one najbolje.

Sigurno ste do sada puno puta čuli razne priče o štetnosti make upa, no kvalitetni proizvodi i temeljita njega kože mogu samo poboljšati izgled i zdravlje vaše kože. Tako na tržištu možete pronaći make up proizvode koji su spojili ono najbolje iz oba svijeta, dekorativu i skincare, koja u sebi sadrži hidratantne i hranjive sastojke zbog čega je vaša koža lica zaštićena tijekom cijelog dana. Odabrani proizvodi također sadrže u sebi i zaštitne faktore, što je zaista must have za vrijeme ovako visokih temperatura zbog štetnosti sunčevih zraka.

Bourjois City Radiance zaštitni puder SPF 30, La Mer The Reparative SkinTint SPF 30, La Roche Posay Effaclar BB Blur

 Naime, većina kvalitetnih tekućih pudera ili pak onih u prahu sadrže zaštitne faktore, od 15 pa na dalje, a ovakvu njegu u posljednje vrijeme možete pronaći i u ruževima za usne. Primjerice Couvrance balzami čine naš osmijeh upečatljivijim te istovremeno njeguju i hrane naše usne. Riječ je o proizvodu koji neće opterećivati i iritirati kožu, ne sadrži miris, otporan je na vodu i znoj te sadrži SPF 20.

Couvrance balzam za uljepsavanje usana, Inika Organic

Nadalje, sve veči broj maskara sadrži hranjiva ulja koja s vremenom mogu potaknuti i rast trepavica te ih dodatno njegovati kao i spriječiti njihovo ispadanje, stoga nije naodmet imati jedan ovakav proizvod u kozmetičkoj torbici. No, iako su ovakvi proizvodi izvrsni saveznici zdravlju naše kože, to ne znači da kompletno morate zanemariti svoj uobičajeni skincare. Skidanje i ovakve šminke je zlatno pravilo koje se nikako ne preskače, pa tako vodite računa da nakon svog dana temeljito otklonite baš sve tragove šminke kako bi koža slobodno disala.

L'Oreal Paradise Extatic

Skin Enhancer Kevyn Aucoin, Vichy Mineral Blend Tan Healty Glow Powder

Tarte Tartlette In Bloom Palette

Neutrogena Healthy Skin Anti Aging

Foto: Instagram, Neutrogena, Tarte, Kevyn Aucoin, Vichy, L'Oreal, Couvrance, Inika, Bourjpis, La Mer, La Roche Posay
Objavljeno: 10.06.2019. u 11:08

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p