MAKE UP

4 najbolja pudera za osjetljivu kožu lica!

Puderi koji sigurno neće napraviti nered na koži!
Proizvod koji se sigurno može pronaći u gotovo svakoj kozmetičkoj torbici je puder. S druge strane, koliko god da je riječ o svakodnevnom proizvodu, pronaći onaj idealan zasigurno je jedan od najvećih izazova u svijetu make upa...

Osim što od pudera očekujemo da se savršeno stopi s našim prirodnim tenom, da lagano sjedne na kožu lica bez osjećaja zatezanja te da prekrije svaku nepravilnost, od pudera očekujemo i to da ne stvara nered na koži nakon samog nanošenja. Poprilično imamo poduži spisak svih zahtijeva za jedan make up proizvod, no nekim puderima sve navedeno sjajno polazi za rukom! Posljednje navedeno je posebno važno koži koja je definirana kao osjetljiva te kojoj puder vrlo lako stvara iritacije u obliku prištića ili crvenila na koži. Ako imate takav tip kože, puder koji koristite mora biti dermatološki jer nije dovoljno da puder samo dobro prikiva nepravilnosti, već i da odgovara drugim potrebama kože te ne pogoršava dodatno njezino stanje!

Danas na tržištu možete pronaći sjajne pudere koji nemaju samo korektivni učinak već su namijenjeni i raznim dermatološkim bolestima kože, u prvom redu aknama i rozaceji. Kako je riječ o upalnim stanjima kože, bitno je koristiti proizvod koji djeluje protuupalno. Sastojak koji je poželjan u formulama takvih pudera je salicilna kiselina u vrlo malim postocima, a koja djeluje na kožu eksfolirajuće te sprječava začepljivanje pora. U nastavku smo izdvojili nekoliko sjajnih pudera koje možete koristiti bez straha da će napraviti nered na licu!

Filorga BB Perfect krema

Avène Couvrance korektivni tekući puder

Vichy Minéralblend

La Roche-Posay TOLERIANE pjenasti mat puder Teint

Foto: Instagram, La Roche-Posay, Vichy, Avene, Filorga
Objavljeno: 11.08.2022. u 12:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p