MAKE UP

6 najboljih matirajućih pudera u prahu za masnu kožu

Odlični proizvodi koji čine razliku!

Govoreći o dobroj šminki, jedan od najvažnijih segmenata definitivno je kvalitetan puder koji u potpunosti odgovara vašem tipu kože u svim segmentima. Naime, loša podloga, osim što ne izgleda atraktivno, može prouzročiti i neželjene probleme, kao i istaknuti sitne nepravilnosti, a možemo se složiti kako to definitivno nije nešto čemu make up-om težimo.

Masna koža jedna je od najčešćih tipova, a razloga zašto je to tako ima bezbroj. Genetika, ubrzan način života, nepravilno skidanje šminke ili konzumiranje masnije hrane samo su neki od uzročnika masne kože, ali srećom kozmetička industrija pripremila je brojne proizvode koji mogu biti od velike pomoći. Kako bi masna koža bila pod kontrolom, prvenstveno je potrebno koristiti specijalizirane preparate te biti dosljedan, a potom na red dolazi odabir pravog i odgovarajućeg pudera. Prilikom odabira pudera za masnu kožu bitno je obratiti pažnju na to da se ne radi o tekućem, već o puderu u kamenu, odnosno prahu. Ovakva vrsta podloge idealan je odabir zato što neće naglasiti višak sebuma, a samim time niti nepoželjan sjajni izgled lica.

@jourdansloane

L'Oreal True Match, Maybelline Affinitone

 Puderi u prahu najčešće dolaze sa spužvicom za nanošenje, ali možete ga nanositi i posebnim kistom. Kako bi njegovo prianjanje bilo što bolje, kožu valja pravilno pripremiti, a prvi korak je temeljito čišćenje te nanošenje primera kako bi lice bilo zaglađeno i spremno za puder. Vrlo je važno da koža bude ‘vlažna’ jer tako će puder u prahu imati najbolje djelovanje, odnosno pokazati svoj maksimum i matirati lice na zadovoljavajući način. Odabir pudera u prahu koji vam najbolje pristaje nije brz proces, stoga prilikom kupnje uzmite dovoljno vremena i ne libite se potražiti pomoć stručnjaka. Osim za masnu kožu, pudere u prahu mogu koristiti i oni s mješovitom, ali ipak suha koža ove pudere treba izbjegavati, osim ako nije riječ o posebnom izdanju namijenjenom upravo takvoj vrsti kože.

Budući da je ponuda vrlo raznovrsna i ponekad je doista teško odlučiti, izdvojili smo 6 najboljih pudera u prahu s čijom kupnjom sigurno nećete požaliti, već naprotiv kreirati besprijekoran i dugotrajan izgled.

 

Dior Forever Extreme Compact Powder, Mac Studio Fix Powder Plus Foundation

 

 Chanel Les Bieges Healthy Glow Sheer, Estee Lauder Double Matte Oil-Control Pressed Powder

Objavljeno: 28.08.2019. u 12:03

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p