MAKE UP

8 najboljih CC krema s odličnim prekrivanjem

Proizvod koji želimo u kozmetičkoj torbici!

Poznata je činjenica kako topliji mjeseci traže nešto lakši i prozračniji make up, ali promislite li još jednom, nema baš nikakvog razloga da se takva filozofija ne zadrži i kada se temperature spuste. Naime, bez obzira na to što puderi danas dolaze u laganim teksturama, ipak se i dalje radi o proizvodu koji mora biti nešto agresivniji kako bi u potpunosti zadovoljio svoju funkciju no srećom, postoje sjajne alternative koje istovremeno prekrivaju nepravilnosti, ali bez osjećaja težine.

CC krema je pojam s kojim se često susrećemo na drogerijskim policama, a ipak se još uvijek često dogodi da zapravo ne znamo o čemu je riječ. Naime, CC je skraćenica za Color control kreme koje su kombinacija hidratantne i tonirane kreme te zaštite od sunca. Osim navedenih svojstava, CC kreme sadrže i velik udio hranjivih tvari koje pronalazimo u kozmetičkim proizvodima specijaliziranim za njegu lica, stoga možemo zaključiti kako se doista radi o kvalitetnom proizvodu s brojnim prednostima. Za razliku od BB krema, CC kreme imaju veće prekrivanje što ih čini savršenim odabirom za sve one s nešto problematičnijim tenom koji korištenjem pudera ne žele dodatno začepiti pore ili onečistiti lice.

L'Oreal Nude Magique CC Cream, @fakander, Guerlain Lingerie De Peau BB Cream SPF 30

 Kao što smo napomenuli, problematičnija koža idealan je poligon za isprobavanje CC krema, jer osim u laganim dnevnim prigodama, uz malu nadopunu CC krema može u potpunosti zamijeniti puder. Najprije je potrebno nanijeti primer koji će zagladiti kožu, potom CC kremu, a na kraju loose puder koji će podlogu dodatno fiksirati te joj podariti besprijekoran izgled. Ono što je također jedna od najvećih prednosti ove kreme je i to što vam za njezino nanošenje nije potreban kist već to možete učiniti i prstima, a jedino bitno je da proizvod temeljito utapkate. Posljednje bitno za napomenuti je kako bez obzira na to što je riječ o kremi, preporučuje se da prije nanošenja dodatno nanesete standardnu kremu koju koristite i tako dodatno njegujete, ali i zaštitite lice.

La Roche-Posay Rosaliac CC Creme SPF 30, Lancôme City Miracle CC Cream SPF50, L'Oréal Paris Nude Magique CC Cream Anti-Redness SPF 12

Chanel CC Cream Complete Correction, Clinique Moisture Surge CC Cream, Diorskin Airflash CC Primer

Objavljeno: 26.08.2019. u 11:44

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p