MAKE UP

Izabrali smo high end tekuće pudere koje se isplati probati: 'Ne isušuju lice i traju cijeli dan'

Postignite odličan izgled i trajnost
Već je dobro poznato da cijena uvijek ne opravdava kvalitetu, te da postoji mnoštvo drogerijske šminke koja za pristupačnu cijenu djeluje odlično. Ipak, nekada su proizvodi high end brendova stvarno revolucionarni i postavljaju standarde za sve ostale na tržištu. U tom slučaju isplati se uložiti novac u temeljne proizvode za šminkanje, posebice u dobar tekući puder (podlogu). 

Cjelokupni izgleda šminke ovisi o tekućem puderu, on je podloga za sve ostale proizvode, poput korektora, bronzera ili rumenila. Također, on uvjetuje i trajanje šminke, a važno je da ne stvara probleme poput guljenja šminke, isušivanja lica ili da jednostavno "nestane" s lica. Upravo zbog toga, ako morate odabrati jednu stvar od šminke na koju ćete potrošiti novac, preporučuje se da ga izdvojite za dobar tekući puder. Prilikom odabira proizvoda, važno je obratiti pozornost na nekoliko stvari.

 

 
Kako odabrati tekući puder?
 
Bitno je poznavati svoj tip kože i prema tome odabrati koja je idealna podloga za vas, također, konačni odabir ovisi i od toga što sa svojom šminkom želite postići. Tako za osobe sa suhom kožom neće biti potrebno da koriste teške, mat pudere jer se njihova koža sama po sebi ne sjaji i ne luči prekomjerno serum. Pariška šminkerica Andreea Ali preporučuje Dior Forever Skin Glow puder, "Ovo je odlična podloga ako imate suhu kožu ili ako imate kombiniranu kožu i volite imati predivan sjaj lica". Za osobe masne kože preporučuje puder istog brenda u mat varijanti imena Dior Forever, a kao veliki utjecaj na odabir pudera ističe vremenske uvjete, "Ako je vani jako vruće, odabrala bih mat varijantu". 


Dior Forever i Dior Forever Skin Glow (63,29 €)
 
Masna ili kombinirana koža većinom će voljeti mat pudere, koji ju neće dodatno zasjajiti i duže će trajati od hidratantnih "glowy" podloga. Takav proizvod je primjerice Lancome Teint Idole Ultrawear kojeg preporučuje beauty influencerica Danielle Marcan te ga naziva "svetim gralom pudera". Također navodi da puder ima "Prirodnu mat završnicu potpune prekrivne moći koju je moguće nadograditi". 

Lancome Teint Idole Ultrawear (62,00€)

@daniellemarcan the @Lancôme #teintidoleultrawear foundation is everything. i’m in shade 205C 🖤 ad #makeup ♬ original sound - DANIELLE

Uz podloge potpune prekrivne moći, od nedavno su popularni i "skin tints" proizvodi koji su zapravo hibrid između njege i šminke, a lagano ujednačavaju kožu bez prevelike prekrivanja. S obzirom na njihovu popularnost, na tržište je izašlo mnogo proizvoda u drogerijskim i skupljim varijantama. Influencerica Madi Pettyman preporučuje Chanel Les Beiges Water Fresh Complexion Touch, "Ovo je najlakši proizvod za šminkanje lica koji sam ikada koristila". Takvi proizvodi su odličan odabir za osobe koje vole laganu i prirodu šminku ili ne trebaju potpuno prekrivanje. Mana im je što nisu trajni na licu kao prethodno navedeni puderi, a to je bitno imati na umu prilikom kupnje. 

 Chanel Les Beiges Water Fresh Complexion Touch (68,00€)

 

@chooseyourglow #bestskintint #skintintreview #chanellesbeiges #chanelwaterfreshtint ♬ Little Things - Adrian Berenguer
Foto: Instagram, TikTok, Dior, Lancome, Chanel
Objavljeno: 07.02.2024. u 12:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p