MAKE UP

Beauty blic: Saša Joković otkriva sve tajne besprijekornog make upa

Besprijekoran izgled s nekoliko ključnih proizvoda

Modni svijet se početkom svake nove sezone poprilično mijenja, a takve promjene prati i mnogima omiljeni - beauty svijet. Osim što proljeće u naše kozmetičke torbice donosi nekoliko izmjena kada je njega kože i kose u pitanju, promjenama također nisu odoljeli ni make up trendovi koji instantno osvježavaju naš look te ga čine besprijekornim. No, o besprijekornom make up izgledu ne možemo pričati, a da ne spomenemo poznatog make up artista, Sašu Jokovića, koji nam je kroz ovotjedni Beauty blic ispričao sve što nas je zanimalo o make up trendovima predviđenima za ovu sezonu te koje proizvode baš svaka žena mora imati u svojoj torbici!

Kada pričamo o make upu, Saša nam je otkrio kako je trendove u tom svijetu podosta teško odrediti jer se oni značajno razlikuju, pa tako trend na Instagramu koji je svakako postao važan dio naše svakodnevice nije isti kao i trendovi u stvarnome životu. Ono što općenito ide na živce velikom broju make up artista, pa tako i samom Saši Jokoviću jest Instagram make up, na koji gleda kao na jedan zatvoreni balon koji postoji samo u tom virtualnom svijetu i nigdje drugdje. Činjenica jest da je Instagram važan dio života danas i to u svakom segmentu, što nekada zna biti dobro kada je primjerice posao u pitanu, ali je definitivno loše kada se govori o make upu: "Nešto što nitko od nas profesionalaca ne radi je taj Instagram make up koji uglavnom uključuje jako iscrtane, neprirodne obrve i ti neki izrazi koji su svakim danom sve popularniji, primjerice cut crease look kada se na kapke stavlja korektor i radi sjenčanje. To su neke stvari koje mi profesionalci zapravo ne radimo niti uopće volimo takav heavy, full coverage make up, za koji smatram da uopće nije niti potreban jer uživo izgleda jako loše" - govori Saša.

Također je ovaj cijenjeni make up artist istaknuo kako zapravo mlađe djevojke naginju tome da njihov make up izgleda odlično za fotku, ne stavljajući fokus na stvarni look koji bi trebao biti primarniji, dok nešto starija populacija više voli prozračni, svježiji izgled, a koji je ove sezone itekako popularan: "Ove sezone, kada je modni svijet u pitanju, izrazito je popularan no make up, make up, dakle što minimalnije i prirodnije. Ovakav make up look je ujedno i najteže napraviti jer je u pitanju zdravi i lijepi izgled kože, lijepo oblikovane obrve i taj neki prirodni minimalizam na licu." - dodaje Saša.

Kako smo sa Sašom proveli određeno vrijeme na Bipa FASHION.HR-u, upitali smo ga što mu predstavlja izazov prilikom šminkanja modela pred samu reviju, pa nam je tako priznao da je izrazito teško pretvoriti loš izgled kože u dobar, iako postoje proizvodi koji su genijalni, no s druge strane suha koža kad se ljuska je izrazito izazovna: "...ako imaš lošu kožu teško da možeš s make upom napraviti da ona izgleda odlično, možeš ju samo vizualno poboljšati, a to je svakako izazov!"- govori Saša. Također nismo propustili, a da ne pitamo Sašu koje make up proizvode mora imati baš svaka žena u svojoj torbici, na što nam je on vrlo odlučno odgovorio: korektor, maskara i rumenilo!
Foto: Instagram, NYX, Lancome, L'Oreal Paris, Zvonimir Ferina
Objavljeno: 22.03.2019. u 10:41

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p