MAKE UP

'Drago mi je da sam srušio sva stereotipna mišljenja o tome da se u Hrvatskoj ne može uspjeti'

Intervju: Karlo Rusan

Sigurno ste upoznati s činjenicom da beauty svijet nikada ne miruje, pa nas tako redovito iznenadi nekim novitarijama koje jedva čekamo isprobati na svom licu. Mnogi od nas teško mogu odoljeti make up proizvodima, što i ne iznenađuje budući da ih danas možemo pronaći u raznim bojama i izdanjima, pa tako ne postoji dio tijela koji ne možemo dovesti do savršenstva. No, vrlo često ključ savršenog make up looka ne leži u pomno odabranim proizvodima, već u jednoj talentiranoj ruci koja će licu pristupiti kao najpažljiviji slikar svome platnu!

Sigurno ste se u jednom periodu života pronašli u ulozi vizažista, bez obzira šminkali sebe prateći neki YouTube video ili prijateljicu pred izlazak. No, iako velika većina nas na šminkanje gleda kao na aktivnost s kojom uspješno možemo prikriti pokoji nedostatak te naglasiti one najljepše dijelove lica, postoje oni koji toj aktivnosti pristupaju na jedan posve drugačiji način. Da je make up mnogo više od šminke te da ga se može svrstati pod kategoriju umjetnosti, dokazuje i mladi Karlo Rusan koji je svoju ljubav i strast pretvorio u pravi posao. Dvadesetogodišnji Karlo od 2. mjeseca prošle godine profesionalno se bavi vizažizmom, što mu je bila želja još od malena. Nakon završene jezične gimnazije u Zaboku upisao je Ekonomski fakultet u Zagrebu, vodeći se time da će mu takva vrsta obrazovanja ponuditi puno šiti spektar mogućnosti. No, već nakon prvog semestra studiranja, Karlo je shvatio da to nije put kojim želi ići te da si želi pružiti priliku da u životu radi posao koji ga zaista ispunjava, a to je svijet make upa. Iako je Karlo mlad, o njegovom talentu se već naveliko priča, pa ste sigurno i vi u jednom trenu naletjeli na njegov Instagram profil naziva Ruka Beautykoji je poprilično inspirativan kada su make up lookovi u pitanju: " Ruka Beauty je nastala kombinacijom prva dva slova moga prezimena i imena -Rusan Karlo. Kada sam donio odluku da se profesionalno bavim vizažizmom, odlučio sam otvoriti svoj Instagram profil budući da su društvene mreže danas odlična platforma za razvoj karijere. Htio sam da ime pod kojim ću raditi bude povezano s mojim pravim imenom, a također označava i dio tijela koji mi je neophodan da bi mogao raditi to što radim." - govori kroz smijeh Karlo.

Njegova ljubav prema make upu razvila se potpuno spontano, šminkajući prijateljice i sestru, da bi kasnije tu ljubav pretvorio u svoj životni poziv. No, kao i u svakom drugom poslu, tako i posao vizažista zahtijeva neprestano učenje te praćenje noviteta koji se događaju u svijetu make upa, kako na našem tržištu tako i vani: ". Svakog dana gledam kako mogu napredovati i gdje mogu naučiti nešto novo, no kad uzmem sve dosadašnje uspjehe u obzir, ne mogu biti zadovoljniji kako se cjelokupna situacija razvija."- govori Karlo.Nadalje, Karlo se nedavno vratio iz Los Angelesa, kamo ga je brand NYX Professional Makeup vodio na lansiranje nove kolekcije 'Can't Stop Won't Stop'. Bila je to velika čast za talentiranog vizažista, koji je jedini iz regije odabran od strane ovog branda i jedan od samo 20-tak vizažista iz cijelog svijeta koji su dobili priliku sudjelovati na tom luksuznom make up događanju. Prije samog lansiranja novih proizvoda za 2019. godinu, NYX Professional Makeup je Karla pozvao u svoju središnjicu da prije svih pogleda i isproba novu liniju, a omogućili su mu i pohađanje MasterClassa Erike La Pearl, vizažistice koja šminka slavnu Cardi B. U Los Angelesu upoznao je i družio se s najvećim imenima make up svijeta današnjice kao što su Mitchell, Isabell Bedoya i Patrick Ta koji šminka Kim i Kourtney Kardashian, Kylie Jenner, Gigi Hadid, Shay Mitchell, Ritu Oru te mnoge druge velike zvijezde.„Ono što me jako oduševilo je to da, bez obzira na to što sam tamo bio najmlađi, a po broju followera na društvenim mrežama daleko ispod njih, ni u jednom trenutku nije se osjetila ta razlika. Svi su bili izrazito društveni I komunikativni i vrlo rado su dijelili svoje savijete, a s nekima od njih sam ostao u kontaktu te se često čujemo preko društvenih mreža. Ugodno sam iznenađen pristupačnosti Patricka Ta, koji je ogromna make up zvijezda i s kojim sam puno pričao o karijeri makeup artista “, ističe Karlo.

Odlazak u Los Angeles ogroman je uspjeh za nekog iz zemlje kao što je Hrvatska i definitivno velika odskočna daska za Karla koji kaže da ga je Los Angeles jako dojmio kao prijestolnica svijeta ljepote i cijele beauty industrije:" Ljudi su opušteni, neopterećeni, pristupačni i topli. Jako mi je drago da sam srušio sva stereotipna mišljenja o tome da se u Hrvatskoj ne može uspjeti, samim time što radim u jednom od najprestižnijih salona u Hrvatskoj, pa i time što su mi se otvorila i brojna vrata van lijepe naše“, objasnio je. No, unatoč svom znanju i iskustvu koje je stekao, Karlo ne planira odlaziti iz Lijepe naše, barem ne u neko skorije vrijeme. Također nismo propustili priliku pitati Karla kojim beauty trendovima ostaje dosljedan, pa nam je otkrio kako je glowy izgled kože i prozračni ten njegov favorit, kao i igra boja, pa tako stalno eksperimentira koristeći razne stilove. Kako društvene mreže neprestano nameću nove trendove na koje se i sam ponekad posklizne, smatra kako je ipak najbolje pridržavati se one stare: manje je više, s čime se definitivno moramo složiti!

Foto: Instagram
Objavljeno: 15.02.2019. u 15:30

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p