MAKE UP

Estée Lauder je sve bliži kupnji Tom Ford brenda i to za nevjerojatnih 2.8 milijardi dolara

Uskoro dobivamo najveći konglomerat na svijetu
Već su neko vrijeme sve glasnija šuškanja oko prodaje luksuznog brenda Tom Ford, dok se kao najveći potencijalni kupac istaknuo ni manje, ni više nego beauty gigant Estée Lauder. Ne trebate biti nešto previše zainteresirani za poslovni segment modne i beauty industrije kako biste razumjeli koliko će ova prodaja, odnosno kupovina uzdrmati oba svijeta...

Gotovo je pitanje dana kada će luksuzni brend Tom Ford 'pasti' u ruke Estée Lauder koji se od kada su krenula šuškanja da je ovaj brend na prodaju pronašao pri samom vrhu kao potencijalni i najizgledniji kupac. Ono što se zapravo sada iščekuje jest službena potvrda kako je upravo Estée Lauder preuzeo cijeli Tom Ford brend te smo sigurni da za nju nećemo morati dugo čekati. Možda se na prvu čini neobičnim da je jedan beauty brend toliko zainteresiran kupiti ovakvo zvučno modno ime, no zapravo je riječ o vrlo pametnom potezu te još jedan razlog zašto je upravo Estée Lauder na samom vrhu beauty industrije.

Naime, upravo je beauty divizija najuspješniji dio Tom Ford brenda, a koji bilježi samo rast iz godine u godinu, pogotovo kada govorimo u kontekstu Kineskog tržišta. Tako je Tom Ford jedan od rijetkih luksuznih brendova koji održavaju čak dvoznamenkasti rast kvartal za kvartalom i to zahvaljujući kineskom tržištu, poznatom kao meka za sve luksuzne brendove. Ono što nam ostaje vidjeti jest koji su to točni planovi s razvojem samog Tom Ford brenda, kao i koje će se sve poslovne strategije u ovoj priči primijeniti jer Estée Lauder očito jako dobro zna što radi!

Foto: Instagram
Objavljeno: 15.11.2022. u 14:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p