MAKE UP

Funkcioniraju li maskare za prikrivanje sijede kose?

Kada se make up s lica, preseli na kosu!

Sigurni smo kako ništa brže ne pokvari dobro raspoloženje od pronalaska nove bubuljice na licu, no drugo mjesto kada su u pitanju stvari koje nas mogu u kratkom roku izbaciti iz takta, čvrsto zauzima i pojava sijedih, koje se uvijek pojave u trenucima kada ih zaista najmanje želimo vidjeti. Da stvar bude gora, nekako se uvijek pojave na vidljivom mjestu te kada odustanemo od njihovog povremenog čupkanja, jedino što nam preostaje jest odlazak kod frizera i pozdravljanje s prirodnom bojom kose...barem je tako bilo do sada...

Inovacije u beauty svijetu svakim danom nas sve više oduševe, pa nas tako i ne iznenađuje previše činjenica da se polako omiljeni make up proizvodi pojavljuju u nekim novim verzijama primarno namijenjeni za kosu. Tako smo ljetos testirali BB kreme za kosu koje su se pokazale kao sjajan proizvod za vraćanje njezinog prirodnog sjaja te su se svi benefiti koje ovaj make up proizvod pruža našoj koži itekako pokazali sjajnima i za ljepotu kose. Stoga nas i nije previše iznenadila pojava maskara za prikrivanje sijedih, koje na prvu zvuče kao brzo i efikasno rješenje ove neželjene pojave uzrokovane djelomičnom ili potpunom nestašicom pigmenata.

@josefinekstroms

Riječ je o proizvodu kojeg tretirate baš kao i klasičnu maskaru, samo ju ovog puta nećete koristiti za naglašavanje zavodljivog pogleda, već za 'bojanje' sijedih vlasi koje neumoljivo strše. Kao i kod svakog beauty proizvoda, pa tako i kod ovog postoje plusevi i minusi, pa krenimo od nekih nedostataka. Naime, ovdje nije riječ o nekom dugoročnom rješenju, što ćete sigurno shvatiti već pri prvim pranjem kose jer se ovakve maskare vrlo brzo ispiru. Također neke od njih se ne suše dovoljno brzo, pa se može dogoditi i da samu boju slučajno skinete tijekom dana. Ovaj proizvod odličan je ako želite neko jednostavno i brzo rješenje, stoga vodite računa da odaberete maskaru koja će prije svega odgovarati najbolje vašoj boji kose te koja će se brzo osušiti. Također su sjajan izbor i maskare bogate uljima, primjerice arganovo ulje zbog kojeg će proizvod prirodnije sjesti na kosu te koji će ju istovremeno i njegovati. Upravo takve maskare smo izdvojili u nastavku, stoga olakšajte ovu borbu koja često zna biti poprilično naporna!

Quick Cover Root Touch Up  @josefinekstroms

Giuliano Greyfree Hair Mascara, Infinity Instant Hair Color Touch Up

Paint Glow MagicBaloni Glow maskara za kosu  @katyaa_golden

Foto: Instagram, Paint Glow, Giuliano Greyfree, Infinity, Quick Cover 
Objavljeno: 30.09.2019. u 11:30
Tagovi: maskara

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p