MAKE UP

Imate hrpu neiskorištene kozmetike? Pravo je vrijeme za proljetno čišćenje kozmetičke torbice!

Otkrijte kojih proizvoda se prvo trebate riješiti

Pred nama su nešto topliji dani, a što znači samo jedno - pravo je vrijeme za isprobavanje nešto laganijih, odvažnijih outfita, ali i za reorganizaciju životnog prostora. Upravo je proljeće mnogima poticaj da naprave generalno čišćenje doma, a pri čemu ne biste nikako smjeli preskočiti kozmetičku torbicu koja je zasigurno pretrpana proizvodima za koje niste niti zali da ih još uvijek imate i čiji je datum korištenja sigurno odavno istekao!

Kada ste posljednji put napravili generalno čišćenje vlastite make up kolekcije? Iako je riječ o mjestu na koje gotovo svakodnevno zavirujemo, njezina organizacija nerijetko se nalazi na posljednjem mjestu prioriteta. Činjenica jest da ljepota make up lookova, ali i zdravlje same kože zapravo starta s urednošću i redovitim održavanjem proizvoda koje svakodnevno koristimo, no moramo priznati da neke stvari čuvamo u svojoj kolekciji iz samo nama znanih razloga, stoga je pravo vrijeme za čišćenje beauty kolekcije! Koje proizvode izbaciti, saznajte u nastavku teksta!

Razbijeni puder, bronzer ili rumenilo

Postoji li make up kolekcija bez ijednog razbijenog proizvoda? Vjerujemo kako ne postoji, no upravo je ovo glavni razlog zašto se stvara nered u kozmetičkoj torbici te prljaju i ostali make up proizvodi. Koliko god nekada bilo teško riješiti se razbijenih make up favorita, najbolje je da ih što prije zamijenite novima jer ovako ne možete postići željeni efekt na licu.


Neiskorištene palete sjenila

Koliko god voljeli ideju da imamo nadohvat ruke hrpu paleta sjenila za oči, toliko je nemoguća misija potrošiti jednu do kraja. Gotovo nikad nismo u potpunosti zadovoljni svim nijansama koje dobijemo u paleti te neke zapravo uopće ne koristimo, stoga napravite mjesta u svojoj torbici i riješite se proizvoda koji vam samo oduzimaju mjesto za nove make up favorite!

Maskara koja se pretvorila u grudice

Rok trajanja maskare je zapravo šest mjeseci, a što se može primijetiti ako nakon nekog vremena imate poteškoća s njezinim nanošenjem ili proizvod krene ostavljati grudice. Osim što pokvareni proizvod ne izgleda lijepo na očima, njegovim nanošenjem možete izazvati infekciju ili iritaciju oka, a što sigurno nije nešto što želite!

Stari ruževi za usne

Sigurni smo da se u svakoj kozmetičkoj torbici može pronaći omiljeni ruž za usne, no koliko god težili ka tome da u kolekciji imamo nekoliko različitih nijansi, činjenica jest da njihovo trajanje nije vječno.
Rok trajanja ruževa za usne je tek 12 do 18 mjeseci, stoga ako imate naviku čuvati neke luksuznije favorite samo za posebne prigode, najbolje je da promijenite tu naviku kako biste izbjegli njihovo bacanje!

Foto: Instagram
Objavljeno: 18.03.2023. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p