MAKE UP

Jeste li čuli za tehniku bojanja obrva kanom? Otkrijte kako izgleda proces te koje su sve njegove prednosti!

Testirali smo jedan od najtraženijih trendova u svijetu ljepote!

Činjenica jest kako se trendovi u svijetu ljepote izmjenjuju praktički preko noći, a koliko je beauty industrija postala vodeća potvrđuje i podatak kako je unazad nekoliko mjeseci pretekla i prehrambenu industriju. Lijep i njegovan izgled danas je itekako poželjan, a ako je sudeći po trendovima koji će još dugo vremena biti veliki hit, onda bi svu pažnju trebali preusmjeriti na svoje obrve!

Često se zna čuti kako su obrve ukras na našem licu, što zaista nije pogrešno, budući da one uvelike doprinose našem što ljepšem izgledu. Trendovi u oblikovanju obrva poprilično su se izmjenjivali unazad nekoliko godina, pa smo tako od tankih, gotovo neprimjetnih linija, kroz precizno stiliziranih, Instagram obrva, ponovno se vratili na njihov što prirodniji izgled. Lijepe, messy obrve postale su želja mnogih, pa tako i meni samoj, koja se baš i ne može pohvaliti njihovim oblikom i popunjenošću. Upravo iz tog razloga sastavni dio moje make up rutine postale su razne olovke, gelovi i maskare za oblikovanje obrva, s kojima donekle uspijevam kreirati željeni oblik te ih naglasiti u onoj mjeri koja odgovara mom licu. No, s vremenom ovaj proces postane poprilično zamoran, pogotovo kada ovakav način šminkanja postane sastavni dio jutarnje rutine jer nemam baš puno vremena na raspolaganju za višesatno stajanje ispred zrcala.

Ono što je sjajno u beauty svijetu jest to što s vremena na vrijeme iznjedri sjajna rješenja za baš svaku potrebu, a u posljednje vrijeme se gotovo sve vrti upravo oko obrva. Tako su se kao veliki trend nametnule puder obrve, koje su sjajne jer imitiraju prirodni izgled obrva, pa nisu strogo oblikovane, a postižu se proizvodima za njihovo lagano naglašavanje. Sam efekt olovke ili sjenila je puderast, stoga je taj efekt počeo dominirati u beauty industriji, a u skladu s time nastali su i tretmani koji pružaju polutrajni rezultat. Pravi primjer takvog tretmana je puder efekt koji se postiže bojanjem kanom kao privremeno rješenje, a koje sam i sama odlučila testirati.

Ovo je zapravo za mene pravo 'vatreno krštenje', budući da nisam nikada radila sličan tretman, stoga mi je bilo važno prepustiti se u ruke stručnjaka iza kojeg stoji veliki broj zadovoljnih klijentica. U svijetu make upa, kao i u tretmanima oblikovanja obrva, glavnu riječ definitivno vodi Marija Butković, a koja se nalazi iza poznatog brenda dekorativne kozmetike Marra. Ono što me osvojilo u njezinom radu jest individualan pristup svakoj klijentici, u kojem oblikovanje obrva prilagođava svakom licu pojedinačno te zaista postiže sjajne rezultate neovisno u kakvom su stanju obrve. Tako sam se odlučila prepustiti u njezine stručne ruke te testirati sve popularniji efekt puder obrva bojanjem kanom, koja je idealna za sve one koji se nalaze u fazi puštanja svojih obrva jer trag boje ostaje na koži gdje nema prirodnih dlačica: "Tako ‘zamaskiramo’ zone gdje su dlačice tek počele rasti da bi lice izgledalo uredno. Isto tako je savršen tretman za klijentice koje su zadovoljne oblikom obrva te samo žele naglasiti njihov prirodni izgled"- dodaje Marija.

Tretman započinje laganim čišćenjem na području obrva, a potom se miješa nekoliko nijansi kane kako bi se dobila ona idealna za moj ton kože: "U ponudi imamo 5 nijansi kane, od pepeljasto blond do tamno smeđe, mogu se međusobno miješati tako da postoji cijeli spektar boja koje prilagođavamo svakom klijentu posebno" - objašnjava Marija. Nakon što se postigla idealna nijansa, obrve se mjere predmetom koji nalikuje na šestar, a bazira se na sistemu zlatnog reza kojim se određuje točna simetrija lica, a potom se obrve popunjavaju kanom. Njihovo sušenje traje otprilike dvadesetak minuta, a kada se boja osuši, višak se skida te se oblik obrve stilizira vrućim voskom.

Tretman je u potpunosti bezbolan, traje oko sat vremena i nakon njega ne biste smjeli prati lice nekoliko sati. Ono što me osvojilo kod ovog tretmana jest u potpunosti prirodan izgled obrva, koje su se zaista dugo zadržale na mome licu. Naime, predviđeno je da rezultati tretmana traju otprilike deset dana na koži, a mjesec dana na dlaci obrve, što je otprilike bio i prosjek trajanja mojih obrva.

Također u elegantnom salonu Marije Butković moguće je napraviti i nešto trajnije obrve koje se na licu zadrže oko godinu i pol do dvije: "Prije tretmana se na područje obrva stavlja lokalni anestetik tako da tretman nije nimalo bolan, a sama pigmentacija je vrlo plitka jer se pigment uz pomoć aparata i mikro igle posebnom tehnikom unosi u kožu. Igla ostavlja točkasti-pixel efekt koji izgleda savršeno jer možemo sami raditi gradaciju tonova u smislu dobivanja prozračnijeg efekta na počecima ili u gornjoj liniji obrva."

"Ovakav tretman traje oko dva do dva i pol sata, a prije samog iscrtavanja oblik obrve se skicira te pazimo na poziciju prirodnih obrva, uzimajući to kao glavnu smjernicu. Boje koje koristimo su certificirane i posljednje su generacija boja koje s vremenom ne mijenjaju svoj ton. Također raspolažemo s puno boja koje odabiremo ovisno o pod tonu kože klijenta, prirodnoj boji dlačica na obrvama i cjelokupnom vizualu klijenta pazeći pri tome da obrve budu harmonizirane s licem." - objašnjava Marija. Nakon ovakvog tretmana prvi dan obrve se trebaju lagano prebrisati s vlažnom vaticom te svakih četiri do pet sati tretirati tankim slojem kreme koja se dobije nakon tretmana.

Iz svega navedenog možemo zaključiti kako svatko može pronaći tretman za sebe, ovisno o stanju i potrebama samih obrva, stoga se definitivno prepustite u ruke pravog stručnjaka!

Foto: Zvonimir Ferina
Objavljeno: 13.03.2020. u 14:58

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p