MAKE UP

Jeste li znali da i šminka ima svoj rok trajanja?

Otkrijte kada je vrijeme da se od omiljenih proizvoda i pozdravite!

Sigurni smo da se u vašoj kozmetičkoj torbici može pronaći pregršt make up proizvoda, a za koje ni sami ne znate kada ste ih posljednji put koristili. Paleta sjenila koju ste kupili prije nekoliko godina, maskara koja umjesto efektnih trepavica ostavlja grudice te ruževi za usne koji sada već imaju poprilično impresivan staž, samo su dio kolekcije koja se može pronaći u gotovo svakom neseseru.

No, kao i sve drugo što nas okružuje, tako i šminka ima svoj rok trajanja, a što je činjenica koju nerijetko ignoriramo. Šminke se teško odričemo jer neke proizvode jednostavno ne koristimo toliko često da bi ih zapravo do kraja potrošili, a pogotovo kada govorimo o proizvodima koje čuvamo za posebne prigode. S druge strane, upravo takvi proizvodi s vremenom postaju pravo leglo gljivica i bakterija, a što može toliko narušiti zdravlje, pa i izgled same kože da bi zapravo rok trajanja trebao biti od iznimne važnosti.

Ono što se najčešće može pronaći u make up kolekciji su ruževi, a s kojima bi se trebali pozdraviti u roku od dvije godine, što je negdje najčešći vremenski rok njihovog trajanja. Nakon ruža za usne, najpopularnija je maskara čija formula traje od prilike 3 do 6 mjeseci, zatim olovka za oči koja traje godinu dana, dok bi se tuša trebali odreći nakon čak 6 mjeseci. Sjenilo, rumenilo, kao i puder imaju nešto dulji rok trajanja, između 1 do 2 godine, stoga ne skladištite svoju šminku već nastojte u istoj i uživati!

Foto: Instagram
Objavljeno: 28.10.2021. u 12:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p