MAKE UP

Kako na što prirodniji način konturirati lice?

Trik s kojim vrlo lako možete naglasiti prirodnu ljepotu lica!

Ne tako davno, palete za konturiranje bile su jedan od najtraženijih make up proizvoda, pa tako ne postoji brend koji ih nije uvrstio u svoju ponudu. Sigurno se sjećate onih silnih make up tutorijala putem kojih smo pokušavali naučiti ovu tehniku igranja svjetlijim i tamnijim tonovima kako bismo postigli efekt užeg i nešto mršavijeg izgleda lica. No, kako to obično biva s trendovima, prenaglašene konture postale su daleka prošlost, a što ne znači da se s ovim trikom ne trebamo poslužiti s vremena na vrijeme kada želimo naglasiti ono što na svome licu posebno volimo, ali na puno suptilniji način!

Na sam spomen konturiranja, prvo nam na pamet padne lice prepuno teškog make upa, a što se nikako ne uklapa u prozračan izgled kojem težimo za vrijeme ljetnih mjeseci. S druge strane, to ne znači da za ovu tehniku nema mjesta u našoj svakodnevnoj make up rutini, već da ona treba biti nešto suptilnija i jednostavnija, upravo onako kakvo je i samo ljeto. Ova tehnika ostala je zapamćena i kao loš pokušaj kreiranja lica same Kim Kardashian West, koja je konturiranje zapravo i proslavila, no debele i poprilično uočljive tamne crte na licu postale su stvar prošlosti. Tako je trenutno aktualan jedan posve nov stil konturiranja, koji uključuje nježnije i mekše iscrtavanje make upa, čime se postiže što prirodniji izgled.

Za početak na lice je potrebno nanijeti dobru bazu i to u vidu laganijeg i prozračnijeg pudera koji će ujednačiti ten, ali i ne zatezati kožu kao i kreirati izgled teške maske. Nakon što ste kreirali savršenu podlogu, na lice nanesite konture, pri čemu izbjegavajte smeđe i žute tonove, već radije odaberite suptilnije tonove i formule koje će biti gotovo transparentne na licu. U nastavku smo izdvojili neke od paleta koje će vas potaknuti da ovu tehniku ponovno uvrstite u svoju svakodnevnu skincare rutinu!

NYX Strobe Of Genius Illuminating Palette

Hourglass Illume Sheer Color Trio

Chanel Palette Essentielle N°160 Beige Medium

Aura Face Contour Palette Dark kamena paleta za konturiranje

Foto: Instagram, NYX, Hourglass, Chanel, Aura
Objavljeno: 22.06.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p