MAKE UP

Kako oblikovati obrve da izgledaju kao iz kozmetičkog salona?

Za prekrasan i prirodan izgled obrva!

Unazad nekoliko godina obrve su se pronašle u središtu beauty svijeta. Razni trendovi ostavljali su svoje tragove na njihovom obliku i izgledu, od onih ekstremno tankih, pa sve do Instagram urednih obrva. Danas su u trendu messy, prirodne obrve, koje izgledaju kao da se uopće nismo oko njih trudili, a poznato je kako je za takav nonšalantni, a opet prekrasan izgled itekako potreban barem mali trud!

Pojava pandemije koronavirusa primorala nas je da svoje omiljene aktivnosti preselimo unutar svoja četiri zida, a u tu priču uključujemo i toliko omiljene odlaske kod kozmetičara. Činjenica jest da neke stvari, poput geliranih noktiju, ipak mogu pričekati ponovni povratak u ruke profesionalaca, dok s druge strane postoje tretmani koje vrlo lako možemo napraviti i samostalno. Lijepo i uredno oblikovane obrve doprinose izgledu našeg lica te ga kao takve uokviruju, ali i čine naš pogled nešto izraženijim.

Kako biste izbjegli eventualne greške te postigli što ljepši izgled obrva, važno je slijediti nekoliko ključnih koraka. Za početak običnom olovkom označite početak svojih obrva i to tako da olovku prislonite okomito uz nos, tako da ona dodiruje unutarnji rub oka. Mjesto na kojem se vrh olovke spaja s vašim obrvama zapravo je točan početak vaših obrva. Vanjski luk možete odrediti tako da olovku položite od vanjskog ruba nosa pa sve do vanjskog ruba oka. Tako ćete točno odrediti točku do koje vaša obrva zapravo treba dosezati. Obrve pincetom počupajte krenuvši od donje strane ruba, od unutra prema van, pridržavajući se ovih točno dobivenih dimenzija kako ne biste narušili njihov prirodni luk.

  Nakon što ste počupali obrve, kožu umirite kremom koja u sebi sadrži aloa veru, kako biste spriječili crvenilo. Također ako vaše obrve nemaju željenu gustoću, eventualne praznine možete popuniti sjenilom ili gelom za obrve, a ako pak želite da njihov uredan oblik traje baš cijeli dan, uvijek možete na češljić za obrve nanijeti malo sapuna te tako baš svaku dlačicu fiksirati na željeno mjesto.

Lancome Sourcils Styler, e.l.f. Eyebrow Kit

Anastasia Dipbrow Pomade, Giorgio Armani Eye & Brow Maestro

Foto: Instagram, Lancome, e.l.f., Anastasia, Giorgio Armani
Objavljeno: 09.04.2020. u 11:34
Tagovi: Make up, obrve, koža

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p