MAKE UP

Kako odabrati tekući puder?

Svjež i blistav izgled je samo nekoliko koraka daleko!

Kada govorimo o make up-u postoje određeni elementi na koje je važno obratiti posebnu pažnju, a jedan od proizvoda koji uvelike diktira izgled lica je definitivno puder. Pogrešna nijansa ili tekstura koja ne odgovara određenom tipu kože kao nuspojavu daje neatraktivan izgled, a to definitivno nije rezultat koji make up-om želimo postići. 

Puder je beauty proizvod koji se može pronaći u svakoj kozmetičkoj torbici, no moramo priznati kako nismo sigurni da svaka žena ima onaj koji joj savršeno odgovara. Poanta pudera kao proizvoda je da istakne ono najljepše na licu, podari koži sjaj i podatnost te sakrije nepravilnosti na prirodan način koji neće odavati umjetan izgled. Ono što valja imati na umu prilikom kupnje novog pudera je to da se radi o aktivnosti koja iziskuje vrijeme i isprobavanje jer vrlo vjerojatno onaj prvi neće biti dobitna kombinacija. Nadalje, prilikom kupovine vrlo dobro je potražiti stručni savjet koji će, sigurni smo biti vrlo koristan i od velike pomoći prilikom finalnog odabira.

Kako odrediti podton kože?

 Što se tiče stavki na koje je bitno obratiti pažnju prilikom kupnje, najprije treba znati podton kože, a za to postoji nekoliko načina, a jedan od najtočnijih i najlakših je pogledati koje boje su vene na zapešću. Ako su zelene do maslinastozelene boje radi se o toplom podtonu, dok vene koje naginju plavim nijansama označavaju onaj hladni. Topli tonovi vole pudere žute i breskvaste boje, a hladniji tonovi bolje izgledaju s podlogom koja su sebi sadrži ružičaste čestice.

Jednom kada odredite podton vrijeme je za isprobavanje pudera i to svakako treba činiti na licu, nikako na ruci ili nekim drugim dijelovima tijela. Idealan puder se u potpunosti stapa s kožom i nimalo ne smije odudarati, a glavni cilj je odabrati nijansu koja prekriva crvenilo ili određene pigmentacije te ‘nestaje’ na koži. Naravno, kako se mijenjaju godišnja doba, mijenjaju se i puderi, pa onaj koji se koristi ljeti vrlo vjerojatno neće biti prikladan za zimu, no proces pronalaska je identičan. Iako se tekući puderi najčešće preporučuju onima s mješovitom ili sušom kožom, postoje sjajne formule i za masniju, stoga se nikako ne treba ograničavati standardnim pravilima već isprobati sve.

@talisa_sutton

Priprema kože za nanošenje pudera

Nakon što je idealan puder pronađen, vrlo je bitno i kako se nanosi. Prije samog apliciranja proizvoda važno je valjano pripremiti lice što znači temeljito čišćenje te hidratacija. Nakon primarne njege lica, kako bi se puder prikazao u punom sjaju te zaista zagladio i osvježio lice, potrebno je nanijeti primer koji ima funkciju finalne pripreme kože te sprječava začepljenje pora, a poznati brend NYX Professional Makeup ima odličan Can’t Stop Won’t Stop Matte Primer za izrazito masnu kožu koji sjajno priprema, hrani i čuva kožu lica.

Iz radionice NYX Professional Makeup-a dolazi još jedan super proizvod, a ovog puta se radi fantastičnom Can’t Stop Won’t Stop Full Coverage Foundation puderu. Ono što na prvi pogled osvoja kod ovog pudera je činjenica kako dolazi u čak 45 tonova i idealno odgovara svim tipovima kože, od masne, suhe, mješovite i osjetljive, pa smo sigurni da će baš svatko pronaći onaj koji mu najviše odgovara. Osim što dolazi u laskavom broju nijansi, ovaj Can’t Stop Won’t Stop Full Coverage Foundation je u potpunosti vodootporan što ga čini savršenim odabirom za apsolutno sve prilike.

Kako pravilno aplicirati proizvod?

Osim kvalitete i pravilne nijanse, jako je bitno i kako nanijeti puder na lice. Tehniku u kojoj se koriste prsti potrebno je što prije zaboraviti i nabaviti kistove koji olakšavaju cijeli proces. Can’t Stop Won’t Stop Foundation Brush je rješenje svih problema jer promoću ovog kista puder se nanosi baš onako kako treba; postojano, temeljito i dugotrajno. Iako se Can’t Stop Won’t Stop Full Coverage Foundation puder može koristiti zasebno u kombinaciji s Can’t Stop Won’t Stop Setting Powder puderom u samo nekoliko trenutaka postiže se besprijekoran izgled koji neće odavati niti jednu nepravilnost na licu, djelovat će prozračno, a ono najvažnije, na licu će se zadržati sve do trenutka kada ga sami odlučite odstraniti.

Foto: Instagram, PR
Objavljeno: 09.04.2019. u 13:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p