MAKE UP

Kako pravilno nanijeti sjenilo za oči?

Za izgled koji mami poglede!

Pored odgovarajućeg pudera, rumenila, maskare i kolekciji ruževa kojoj nema kraja, u našim kozmetičkim torbicama mora se pronaći i pokoja paleta sjenila. Na sjenila se često gleda kao na make up proizvod koji nanosimo u nešto posebnijim, svečanijim prigodama, no ona itekako mogu biti i sastavni dio naše beauty rutine, stoga u nastavku otkrivamo trikove koji će vam pomoći da nanošenje sjenila bude uvijek besprijekorno.

Postoji nekoliko stvari kojih se pridržavamo kada je riječ o svakodnevnom make upu: on mora biti što prirodniji, naglašavati lijepe strane našeg lica, prikrivati sve njegove nedostatke te mora biti poprilično brz. Kako je naša make up rutina uglavnom sastavni dio one jutarnje, teško da si možemo pružiti sate i sate nanošenja sjenila te njegovo prepravljanje, stoga je važno imati u rukavu trikove s kojima ćemo moći nanijeti sjenilo brzo i bez greške. Na tržištu možete pronaći razna sjenila, od onih u prahu, tekuća sjenila, pa sve do onih kremastih nijansi, koje se zapravo najlakše i nanose. Ovaj tip sjenila možete aplicirati i s prstima, no vodite računa da su vaše ruke temeljito očišćene. Ovakve strukture sjenila izvrsne su ako kreirate vaš make up u velikoj žurbi jer se jednostavno blendaju i uvijek ih možete popraviti tijekom dana.

Avon Mark 18 h Artist kremasto sjenilo za oči

Nadalje, sjenila u prahu zasigurno imamo svi u svojoj make up kolekciji, a njih je najbolje koristiti kada imate nešto više vremena na raspolaganju te se poigrati širokim izborom nijansi. Eksperimentiranje s bojama posebno je poželjno kada govorimo o večernjim izlascima, stoga si u ovakvim prilikama uvijek pružite malo kreativnog oduška.

Lancome Proenza Schouler Chroma Eye Shadow Palette

Tekuća sjenila još uvijek nisu baš zaživjela u našoj beauty rutini, no za to baš i nema nekog opravdanog razloga, budući da ih možete vrlo lako uklopiti u svoju brzu svakodnevicu. Brzo se suše, a najčešće dolaze s prikladnim aplikatorom zbog čega je njihovo nanošenje vrlo precizno, pa nećete gubiti vrijeme na prepravljanje make upa.

Artdeco Liquid Glitter Eyeshadow tekuće sjenilo za oči sa šljokicama

Foto: Instagram, Artdeco, Lancome, Avon
Objavljeno: 20.05.2019. u 11:05

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p