MAKE UP

Koja je razlika između highlightera i iluminatora?

Koristite make up proizvode pravilno!

Beauty svijet koliko je bogat toliko je i prepun brojnih proizvoda i termina koji umjesto prekrasnog izgleda stvaraju upitnike iznad glave. Sigurno ste se čačkajući po Internetu nebrojeno puta susreli s pojmovima poput iluminatora i highlightera koji se najčešće vežu uz onaj blistavi i prirodni make up kojem manje više svi težimo, no postoji li uopće razlika između ova dva pojma i od kakve je ona važnosti za naš izgled?

Highlighter i iluminator česte su riječi koje se spominju u beauty svijetu, a na njihov spomen svima su prve asocijacije blistav i prekrasan ten. Veliki broj ljudi ova dva pojma stavlja u isti koš, no razlika itekako postoji. Iako je riječ o multifunkcionalnim proizvodima koji se mogu koristiti u različite svrhe, a ne samo za ono što su namijenjeni, nije naodmet znati njihovu ciljanu primjenu kako bi izvukli maksimum iz svog make up looka. Iluminatori uglavnom dolaze u tekućem obliku te su svjetliji od korektora jer je njihova funkcija zapravo posvjetljivanje te se nanose nakon tekuće podloge. Ovaj make up proizvod možete koristiti da vizualno izdužite ili skratite dijelove lica, a također će poslužiti i za prikrivanje pokojih nedostataka, baš kao što bi to radili s korektorom, samo je ovdje riječ o svjetlijoj nijansi.

Također je riječ o proizvodu koji je odličan saveznik u borbi s podočnjacima, pa tako nitko neće otkriti da prethodnu noć niste oka sklopili. Najbolji način za njegovo nanošenje su prsti jer je važno da se dobro utapka u kožu kako prijelaz ne bi bio uočljiv te kako bi izgledali što prirodnije. Nadalje, možete ga staviti na cijelo lice prije nanošenja tekućeg pudera kako bi stvorili svjež i akcentirani look. S druge strane, highlighter nećete nanositi po cijelom licu jer bi njegovo korištenje stvorilo mastan i neugodan dojam. Highlighter koristimo na točno određene dijelove lica te ga uglavnom nanosimo nakon pudera u prahu.

Foto: Instagram, Pink Panda, NYX
Objavljeno: 04.02.2019. u 15:19

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p