MAKE UP

Koje make up proizvode bi trebali odmah izbaciti iz svoje kozmetičke torbice?

Pravo je vrijeme za malene izmjene unutar make up kolekcije!

Prašinu koja se skupila na našim kozmetičkim torbicama poprilično je teško opisati, no zahvaljujući pandemiji s nekim omiljenim make up proizvodima smo se jednostavno morali pozdraviti, barem na neko vrijeme. Budući da održavanje reda u kozmetičkim torbicama nije nešto s čime se i inače možemo pohvaliti, pravo je vrijeme da pregledate svoj sadržaj kojeg uporno čuvate za nešto bolje dane ili prigode, ali i da se s nekim proizvodima jednostavno oprostite!

Kada govorimo o make up kolekciji koju brižno čuvamo u svojoj kozmetičkoj torbici, njezin sadržaj je poprilično teško opisati, pa se i sami ponekad iznenadimo što sve pronađemo u svojim zalihama. Od make up proizvoda koji su već davno trebali završiti u košu za smeće, preko nekoliko paleta u kojima koristimo samo jednu nijansu sjenila, dok ostale ignoriramo, pa sve do proizvoda s kojima baš i nismo u potpunosti zadovoljni, no neprestano im pružamo novu šansu da nam promjene mišljenje. No, unatoč tome što možda i ne koristimo make up proizvode kao ranije, i dalje nismo odustali od navike njegovog kupovanja, a ako imate osjećaj kako se samo vrtite u krug s jedna te istim proizvodima, razlog tome upravo može biti nepreglednost kozmetičke torbice.

Ono čega se svakako trebate odreći i prvo izbaciti iz svoje kolekcije jest maskara za oči na kojoj se stvaraju grudice. Suhoća maskare i otežano nanošenje jedan su od pokazatelja kako je ovom proizvodu zapravo prošao rok njegove upotrebe, čime daljnjim korištenjem stvarate rizik i od stvaranja bakterija, koje svakako ne želite u blizini svojih očiju. Nadalje, kako je jedno vrijeme nastao pravi hype oko beauty blendera, sigurni smo da ih i vi u svojoj kolekciji imate nekoliko. Koliko god bili sjajni za nanošenje make up proizvoda, jednako tako su i rizični, posebice ako nemate naviku čišćenja proizvoda odmah nakon upotrebe. Ako ste u torbicu ubacili prljavi beauty blender i nekoliko mjeseci zaboravili da postoji, najbolje je da ga jednostavno zamijenite novim.

Česta situacija je i ta da u svojim torbicama možemo pronaći olovke za usne i oči bez poklopca, smještenih negdje pri samom dnu torbice. Proizvod koji nije pravilno zaštićen vrlo lako može na sebe navući prljavštinu i bakterije koji mogu zaista napraviti prave komplikacije na našoj koži, stoga ako ste izgubili poklopac, najbolje je da se riješite i samog proizvoda. Make up proizvod kojeg smo najmanje koristili unazad godinu dana je ruž za usne, ponajviše zato što neprestano imamo zaštitnu masku na licu, pa je velika vjerojatnost da je većini istekao rok trajanja. Ako se ruž trusi ili vidite da se topi, onda je pravo vrijeme za obnovu njegovih zaliha!

Foto: Instagram
Objavljeno: 17.03.2021. u 11:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p