MAKE UP

Koji korektor odabrati za prekrivanje podočnjaka?

Za naspavan i svjež izgled kože lica

Iako ne spadaju pod estetsku nepravilnost, podočnjaci nerijetko znaju narušiti cjelokupni dojam kada je izgled kože lica u pitanju, ali i cijelom svijetu poslati poruku da se i nismo baš dobro naspavali ovih dana. Također, podočnjake je poprilično veliki izazov ukloniti dobrim skincareom, pa se radije oslanjamo u tim situacijama na kremaste korektore koji s lakoćom stvaraju svjež i odmoran look.

Ako mislite da je posve svejedno koji korektor birate za podočnjake, varate se. Odabir korektora za prekrivanje podočnjaka uvelike ovisi o tipu kože, ali i o boji podočnjaka. Tako bi korektor trebao biti nekoliko nijansi svjetliji od vašeg tena kako bi učinkovito prekrio podočnjake, a ako imate plave ili ljubičaste podočnjake, odaberite onaj s toplijim tonom kako biste neutralizirali nijanse.

Nadalje, ako imate suhu kožu, izbjegavajte korektore u prahu ili one s mat efektom, jer mogu naglasiti suhoću te samim time i podočnjake. Umjesto toga, odaberite kremaste ili tekuće korektore, dok će za masniju kožu, mat korektori biti sjajan odabir. Kod prekrivanja podočnjaka vrlo je važno imati korektor visoke pokrivenosti, a ako su vaši podočnjaci blagi, možete koristiti nešto laganije teksture.

Pored teksture i nijanse korektora, izrazito je i važan način na koji aplicirate proizvod na podočnjake. Preporučuje se nanošenje proizvoda beauty blenderom ili pak prstima kako biste što prirodnije aplicirali proizvod na ovo izazovno područje kože. U nastavku smo izdvojili nekoliko sjajnih korektora koji će odlično sakriti podočnjake te vratiti licu svjež i naspavan look.

Too Faced Born This Way Super Coverage Concealer, CATRICE Liquid Camouflage tekući korektor

Yves Saint Laurent Touche Éclat Le Teint

L'ORÉAL PARIS Infaillible 24H More Than Concealer tekući korektor, Maybelline Instant Anti Age Eraser

Foto: Instagram, Too Faced, Catrice, YSL, L'Oreal Paris, Maybelline
Objavljeno: 15.09.2023. u 14:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p