MAKE UP

Koji proizvod je zapravo potrebno prvi nanijeti: puder ili korektor?

Redoslijed o kojem itekako ovisi finalan rezultat!

Imati besprijekoran ten nešto je čemu težimo u svojoj svakodnevnoj skincare rutini, no postići najsjajnije izdanje kože i nije baš jednostavan zadatak. Brojne nepravilnosti na koži znaju se pojaviti gotovo nenadano i iz čista mira, a u tim trenucima na njih odgovaramo make up proizvodima, među kojima se najviše ističu tekući puder i dobar korektor.

Iako u make up rutini postoji pregršt pravila kojih je potrebno pridržavati se, ono što je definitivno najvažnije prilikom stvaranja dobrog make up looka jest njegov sam početak, odnosno podloga. Puder i korektor čarobnjaci su unutar naše kozmetičke torbice s kojima tako lako možemo prikriti svaki nedostatak na našoj koži te kreirati izgled ujednačenog tena. Ono oko čega najviše vodimo brigu jest odabir samih proizvoda, ali ne i toliko redoslijed njihovog nanošenja, a što je najčešće glavni razlog zašto i nismo toliko zadovoljni finalnim rezultatom.

Kako svaka make up rutina započinje nanošenjem pudera i korektora, postavlja se pitanje koja od ta dva proizvoda nanijeti prvi. Tako često znamo vidjeti i na raznim make up tutorijalima kako se korektor koristi nakon što se tekućim puderom kreira baza, a zatim se korektorom prikrivaju eventualne nepravilnosti koje puder nije baš najbolje prikrio.

Ovakav način šminkanja nije pogrešan, no nećete stvoriti onaj efekt besprijekornog tena kakvom zapravo težimo, stoga biste ovaj ritual šminkanja možda trebali obrnuti. Tako prije nego što nanesete tekući puder, eventualne nepravilnosti na licu prikrijte korektorom jer se tako postiže savršena prekrivenost s najmanjom količinom proizvoda, kao i prozračan izgled koji vrlo lako imitira onaj prirodan izgled kože.

Objavljeno: 17.05.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p