MAKE UP

Make up koji laska baš svakom licu

Univerzalna šminka ipak postoji!

Moramo priznati da niti jedan svijet nije toliko konfuzan kao onaj beauty. Novi make up proizvodi koji se vrtoglavo izmjenjuju na tržištu svojim izgledom i upečatljivim bojama jednostavno zovu na isprobavanje, no koliko je istovremeno ovaj svijet uzbudljiv i šarolik, toliko je i prepun zamki u koje toliko lako znamo upasti!

Postizanje besprijekornog make up looka nešto je što savladavamo i po nekoliko godina, budući da je potrebno određeno vrijeme kako bi prepoznali na koji način pristupati svome licu te koje njegove dijelove istaknuti, a koje nedostatke prikriti. Kako živimo poprilično užurbanim tempom i najčešće se šminkamo u velikoj žurbi, ne iznenađuje toliko činjenica da nam se vrlo lako potkradu greške zbog kojih je naš make up daleko od očekivanog, a one su puno izražajnije ako ne obraćamo pažnju na to da li nam izabrani make up zaista odgovara. Make up odabir još više otežava i potreba da on bude usklađen s našim isplaniram outfitom i prigodom, što je poprilično veliki izazov ako nam je poznavanje njegovih tekstura, boja i tonova velika nepoznanica. No, cijelu situaciju znatno olakšava univerzalni make up, za koji ne morate imati godine vizažističkog iskustva, a možete biti sigurni da će vam pristajati bez obzira na prigodu.


@orionvanessa

Tako smeđasta sjenila sa zlatnim česticama mogu kombinirati baš svi, a oni čija je put nešto tamnija mogu ga nositi u vidu laganog smokey eyea, dok oni tamnije puti ga mogu iskoristiti kao highlighter ispod obrva. Nadalje, rumenilo boje breskve s malo sjaja mogu nositi baš svi jer je u pitanju make up koji vraća onaj zdravi izgled kože kojem svi mi težimo. Brončani puder ili bronzer obožavamo nanositi nakon duge zime kako bi vratili u samo jednom potezu onaj osunčani, ljetni ten. Tako oni čija je put svjetlija mogu bronzer stavljati na mjesta gdje inače prirodno potamne na suncu, a to su čelo, nos, jagodične kosti i brada, dok oni tamnije puti bronzer mogu koristiti tako da ga apliciraju na jagodične kosti, kao highlighter. Crveni ruž poznat je proizvod koji svaka žena mora imati u svojoj torbici, ali vodite računa da je riječ o pravoj crvenoj nijansi jer one ciglaste ili koje vuku na borovnicu nisu univerzalne nijanse.

@orionvanessa

Foto: Instagram, Lancome, Becca, Bellápierre Cosmetics, NYX Professional Makeup
Objavljeno: 12.03.2019. u 16:03

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p