MAKE UP

Make up ljetni proizvodi kao stvoreni za masnu kožu

Za izgled koji neće tako lako skliznuti s lica

Problem kod njege nešto masnije kože ljeti jest u pojačanom lučenju masnoće, odnosno sebuma na koži lica. Ovaj problem podosta je teško držati pod kontrolom te izbjeći mastan sjaj na koži lica, a također često i uništava naš kompletni make up look, oko kojeg smo se zaista podosta potrudili. No, kako to ne bi bio slučaj, u nastavku smo izdvojili proizvode koji uz valjanu pripremu kože neće baš nikada skliznuti s lica.

Sigurno nema ničeg iritantnijeg od trenutka u kojem primijetite kako se sav vaš uloženi trud u savršeni make up jednostavno rastopio. Iako ljeti volimo vidjeti nešto laganije make up formule na svojoj koži te uglavnom igramo na kartu no make up looka, ipak se pojedini proizvodi pronađu u našoj ljetnoj rutini. Prije nego što uopće krenete s kreiranjem make upa, potrebno je kožu očistiti uz pomoć blagih gelova ili pjena za umivanje s niskom pH vrijednošću. Neka vam prioritet budu proizvodi koji ne sadrže ulja ili alkohole jer oni uklanjaju višak masnoće koja je našoj koži ipak potrebna. Najčešća pogreška u ovom koraku jest prekomjerno isušivanje kože što dovodi od jačeg lučenja sebuma na njezinoj površini.

Eucerin Dermopure gel za umivanje lica, Avene Cleanance gel, Sebium Pjenušavi gel

 Nakon što je koža temeljito očišćena, možete se posvetiti make up rutini. Ljeti se pridržavamo dobro poznatog pravila 'manje je više', pa tako idealni make up leži zapravo u minimalizmu. Tako za podlogu umjesto teških pudera odaberite prozračne tonirane kreme sa zaštitnim faktorom ili pak samo dobar korektor koji će izbrisati sve nepravilnosti na licu.

NARS Cosmetics Pure Radiant Tinted Moisturizer, Aura Touch up pro

 Nadalje, vodootporna maskara je must have svakog ljetnog make up looka, dok će se za rumene i osvijetljene obraze pobrinuti najbolji make up stručnjak - sunce. Nježnim ružičastim nijansama ili pak jarkim crvenim možete osvježiti svoj look za večernji izlazak ako pak težite nešto upečatljivijem izgledu. Ono što uvijek mora biti u vašoj torbici su blotting papiri koji će upiti višak ulja jer ćete tako najuspješnije izbjeći masni izgled lica.

NYX Professional Makeup Blotting Paper

Foto: Instagram, NYX, NARS, Aura, Eucerin, Avene, Sebium
Objavljeno: 06.06.2019. u 14:56

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p